Archieffoto Peel en Maas

Burgemeesters tonen begrip voor ondernemers

  Venray

De burgemeesters van Noord- en Midden-Limburg hebben begrip getoond voor de ondernemers van winkels en horecazaken die zaterdag hun bedrijven willen openen. ‘We begrijpen het signaal dat ze willen geven. Het water staat hen aan de lippen’, zo laten de burgemeesters in een gezamenlijke verklaring weten.

De burgemeesters stellen dat in toenemende mate sprake is van een maatschappelijke en sociale noodsituatie: ‘We horen dat velen de maatregelen zat zijn en snakken naar perspectief’. De grenzen met België en Duitsland zorgen bij Limburgse ondernemers voor extra problemen in vergelijking met hun collega’s elders in het land, stellen de burgemeesters. ‘Door de aanhoudende coronamaatregelen staat het water hen aan de lippen. Ze vrezen voor hun voortbestaan. Ondernemers zien dat door de ad-hoc lockdown hun klanten de landsgrens overgaan. Daar zijn winkels en bedrijven wel open. We zien dagelijks de problemen die dat met zich meebrengt’.

De burgemeesters begrijpen daarom het signaal dat winkels en horecaondernemers zaterdag willen geven. ‘’ De rek is er volledig uit. Dat begrijpen we maar al te goed. Ondanks alle tegenslagen blijven de ondernemers strijdbaar. Die veerkracht is bewonderenswaardig’. In het gezamenlijke statement spreken de burgemeesters de hoop uit dat het kabinet vrijdag in de persconferentie met een toekomstperspectief komt. ‘We hopen dat het kabinet gehoor geeft aan de roep uit de samenleving’. In de verklaring wordt niets gezegd over eventuele handhaving wanneer ondernemers hun deuren openen en dit volgens de nieuwe maatregelen nog niet mag. ‘We vertrouwen erop dat onze ondernemers zaterdag een verstandige afweging maken’, schrijven de burgemeesters.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten