Pijn wordt de eerste speelfilm van Guido Coppis uit Venray.
Pijn wordt de eerste speelfilm van Guido Coppis uit Venray. Foto: eigen foto

Eerste speelfilm Guido Coppis

Venray Venray

"Na jaren ontwikkelen mag ik mijn eerste speelfilm gaan maken", meldt de Venrayse filmmaker Guido Coppis (23) enthousiast. "Onlangs heb ik samen met mijn producent 425.000 euro subsidie van het Nederlands Filmfonds gekregen. Afgelopen jaar heb ik ook al 40.000 euro gekregen van het Limburg Filmfonds. We gaan in september 2022 de film draaien, geheel in Limburg. De film wordt geproduceerd door de Amsterdamse producent The Rogues en de distributie wordt gedaan door Gusto Entertainment."


Eerder ontving hij al diverse bijdragen voor korte films en script- en productie-ontwikkeling voor een lange film. Pijn ontving in het voorjaar ook al realisatiesteun van het Limburg Film Fonds. CineSud heeft Guido Coppis ondersteund bij meerdere van zijn (korte) films, waaronder IJzer in Mijn Aderen, Stilte Storm en Voor het Slapen gaan.

Pijn gaat over Mark, die lijdt aan een intense vorm van zelfhaat. Deze zelfhaat vertaalt zich in verwaarlozing, verkilling en destructief gedrag. Als hij Lisa ontmoet, ontstaat er een liefdevolle, maar bizarre band. Zijn gedrag bevrijdt haar van haar engelachtige juk, maar bovenal houdt haar gedrag Mark een spiegel voor. Dit zorgt ervoor dat hij zijn schild laat zakken, waarna hij eindelijk hulp begint toe te laten.

 

Uit de krant