Foto: Henk Lammen

Geen kerststal in Venray

  Venray

Dit jaar wordt vanwege de aangescherpte coronamaatregelen geen kerststal geplaatst op de Grote Markt in Venray.

Dat is het resultaat van intensief contact tussen het bestuur van de Stichting Kerststal Venray, gemeenteambtenaren van Venray en de medewerkers van de Veiligheidsregio. ‘Na de nieuwe, aangekondigde coronamaatregelen werd het duidelijk dat de plaatsing van de kerststal problematisch zou worden. Er bestaat geen mogelijkheid om de kerststal inclusief de draaicarroussel op de Grote Markt wettelijk gezien te plaatsen, omdat de 1,5 meter maatregel niet te handhaven is en er natuurlijk geen mensen in grote getale mogen samenkomen’, stelt het bestuur van de Stichting Kerststal Venray. ‘Met pijn in het hart hebben we dan ook moeten besluiten om de plaatsing van de kerststal voor 2021 te annuleren’.

Het bestuur van de stichting zoekt naar een alternatief voor het plaatsen van de kerststal. ‘We beschikken over een prachtige beeldengroep en het zou zonde zijn om deze niet te mogen aanschouwen. Als bestuur zijn wij op zoek naar een leegstaand (winkel)pand om hier de beeldengroep in te plaatsen.’ Mensen die hiervoor een ruimte beschikbaar willen stellen, kunnen contact opnemen met Bernie van Lierop via e-mail Bvanlierop@home.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten