Foto: Pixabay

Vaccinatiecampagne internationale medewerkers

  Venray

GGD Limburg-Noord en OTTO Work Force hebben de krachten opnieuw gebundeld voor een gerichte vaccinatiecampagne onder arbeidsmigranten. Internationale werknemers die in Nederland een burgerservicenummer aanvragen, worden vanaf donderdag meteen een vaccinatie voor COVID-19 aangeboden.

Zo kunnen mensen die uit het buitenland hierheen komen om te werken, meteen geprikt worden. Met dit initiatief willen beide partijen de drempel verder verlagen om een vaccinatie te nemen en hiermee bijdragen aan een hogere vaccinatiegraad in Nederland. Inmiddels kan iedereen overal in Nederland zonder afspraak geprikt worden. Maar ondanks de goede voorlichting op prikken zonder afspraak vinden arbeidsmigranten in Nederland onvoldoende hun weg naar de vaccinatiecentra. Afgelopen zomer was het drie maanden durende mobiele vaccinatiecentrum de eerste samenwerking tussen OTTO en de GGD. Ruim 4000 OTTO medewerkers zijn in de rondreizende vaccinatietrailer gevaccineerd.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten