<p>Luc Winants heeft zijn vertrek als burgemeester aangekondigd.</p>

Luc Winants heeft zijn vertrek als burgemeester aangekondigd.

(Foto: Rikus ten Brücke)

Burgemeester Luc Winants kondigt vertrek aan

  Venray

Luc Winants heeft zijn vertrek als burgemeester van Venray aangekondigd. In een verklaring zegt Winants met pijn in het hart zijn functie per 1 februari 2022 neer te leggen.

“Op 16 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Kort daarna treden een nieuwe gemeenteraad en een nieuw college aan. De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad en ik hebben een ander beeld bij hoe de bestuurlijke vernieuwing in Venray vorm moet krijgen. Daarom heeft de vertrouwenscommissie onlangs de overweging met mij gedeeld, om na de verkiezingen, ook een procedure te starten om een nieuwe burgemeester te zoeken. Ik heb aangegeven dat ik in het belang van Venray aan die gedachte wil meewerken”, stelt Winants in de verklaring.

“In de afgelopen twee jaar heb ik Venray en de dertien kerkdorpen goed leren kennen. Ik heb vele fijne en warme ontmoetingen gehad met inwoners. Door hun hartelijkheid voelde ik mij al snel overal thuis. Ik heb grote bewondering en waardering voor de vele vrijwilligers die actief zijn in onze gemeenschap. Met trots en waardering heb ik de kwaliteiten uitgedragen van onze innovatieve ondernemers, gastvrije horeca, de sprankelende schouwburg en het Odapark, de professionele geestelijke gezondheidszorg, onze ambitieuze regionale partners, zoals de Gezondste Regio en de Brightland Campus, en het rijke verenigingsleven. Het was eervol om uw ambassadeur te mogen zijn. Het was ook fijn om te ervaren dat die positieve houding wederzijds was”, aldus Winants. “Ik dank onze ambtelijke organisatie, de brandweer en de politie van het basisteam Venray-Gennep, voor hun professionele inzet en toewijding. Met name tijdens de dreiging van de coronarellen in januari 2021, en in de hoogwatercrisis, heb ik van dichtbij ervaren hoe daadkrachtig wij kunnen zijn in onze samenwerking. De saamhorigheid was groots. Graag had ik samen met u nog veel meer kansen willen pakken en ideeën tot bloei laten komen. De wens van de vertrouwenscommissie om plaats te maken voor een opvolger, wil ik echter respecteren.”

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten