Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Rikus ten Brucke

Nieuwe priesters in parochies Venray

  Venray

In de parochies van Venray en de omliggende dorpen Smakt, Ysselsteyn, Merselo, Vredepeel, Leunen, Veulen en Heide worden met ingang van 1 augustus twee priester-assistenten benoemd: Martinus Rijs (59) en Jacques Geudens (64). Zij vullen het vertrek op van kapelaan Marthoma Alexander (foto) die naar het dekenaat Gulpen gaat.

Rijs is sinds 1 januari 2021 al deels als assistent in deze parochies actief. Zijn benoeming wordt nu uitgebreid. Geudens had de afgelopen jaren om gezondheidsredenen geen officiële benoeming, maar assisteerde wel veel in parochies waar tijdelijk geen vaste priester aan verbonden was. Voorheen was Geudens een aantal jaren priester-assistent in Landgraaf en voordien pastoor in Geulle en omgeving.

Zowel Rijs als Geudens is benoemd voor de parochies St. Petrus’ Banden en Christus Koning, O.-L.-Vrouw van Zeven Smarten en H. Franciscus van Assisië in Venray en het rectoraat H. Jozef in Smakt. Ook voor de parochies H. Oda in Ysselsteyn, H. Johannes de Doper in Merselo en het rectoraat Koning van de Vrede in Vredepeel, alsmede voor de parochie H. Catharina in Leunen en de rectoraten O.-L.-V. Onbevlekt Ontvangen in Heide en H. Antonius van Padua in Veulen, geldt de benoeming.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten