Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Eigen foto

Fleur finalist Biologie Olympiade Junior

  Venray

Dit jaar namen 8.500 leerlingen van 183 scholen deel aan de Biologie Olympiade en de Biologie Olympiade junior. Fleur Aarts (13) van het Raayland College deed ook mee.

De voorronde van de Biologie Olympiade Junior was dit jaar voor het eerst volledig digitaal. Leerlingen met een score van 44 of hoger plaatsten zich voor de tweede ronde. Fleur Aarts ging door naar de tweede ronde en uiteindelijk wist de Venrayse zich zelfs te plaatsen voor de finale. Na twee selectierondes bleven negentien finalisten over, die zich op 24 en 25 juni bij Hogeschool Inholland in Amsterdam verdiepten in het onderwerp bijen. Met dit actuele en interessante thema moesten de finalisten zowel theoretisch als praktisch aan de slag. 

Ze kregen college over de anatomie van de bij en hun bijzondere erfelijkheid. Inholland-lector en imker Frens Pries legde ook uit welke problemen er zijn met bijengezondheid en wat we daaraan kunnen doen. De leerlingen deden in het laboratorium onderzoek aan honing, waarbij ze onder andere met de microscoop stuifmeelkorrels konden bekijken waarmee ze de soort honing konden identificeren. 

Deze onderzoeksresultaten presenteerden de finalisten met een poster. Samen met de score van een uitdagende eindtoets werden de winnaars bepaald. In de finale behaalde Fleur Aarts, als een van de jongste deelnemers, vervolgens een achtste plaats bij de havo.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten