Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Coronatestlocatie voor evenementen en horeca

Venray

Met ingang van deze week zijn de eerste testlocaties operationeel voor de nieuwe pilots van het programma Testen voor Toegang.

Bezoekers van de evenementen, die maandag door het ministerie van VWS bekend zijn gemaakt, kunnen via www.testenvoortoegang.org hun testafspraak boeken. De testlocatie is ook open voor reguliere sneltesten. In Venray is op Keizersveld 19, in het pand van Van den Munckhof Print & Media, een locatie ingericht. De testen zijn gratis. In april vonden de eerste pilots plaats voor het systeem van toegangstesten. Hieruit bleek onder andere dat er behoefte was aan meer testlocaties en een verbeterd it-systeem om meerdere aanbieders op aan te sluiten.

Mensen kunnen via een nieuw portaal, www.testenvoortoegang.org, een afspraak boeken bij locaties van zeven nieuwe testaanbieders die na een marktuitvraag en loting zijn gecontracteerd. In de aankomende serie pilots kunnen de nieuwe aanbieders praktijkervaring opdoen zodat ze meteen goed van start kunnen als het toegangstesten straks breder wordt ingezet.

Uit de krant