Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: Antoon Jeuken

Coronatestlocatie voor evenementen en horeca

  Venray

Met ingang van deze week zijn de eerste testlocaties operationeel voor de nieuwe pilots van het programma Testen voor Toegang.

Bezoekers van de evenementen, die maandag door het ministerie van VWS bekend zijn gemaakt, kunnen via www.testenvoortoegang.org hun testafspraak boeken. De testlocatie is ook open voor reguliere sneltesten. In Venray is op Keizersveld 19, in het pand van Van den Munckhof Print & Media, een locatie ingericht. De testen zijn gratis. In april vonden de eerste pilots plaats voor het systeem van toegangstesten. Hieruit bleek onder andere dat er behoefte was aan meer testlocaties en een verbeterd it-systeem om meerdere aanbieders op aan te sluiten.

Mensen kunnen via een nieuw portaal, www.testenvoortoegang.org, een afspraak boeken bij locaties van zeven nieuwe testaanbieders die na een marktuitvraag en loting zijn gecontracteerd. In de aankomende serie pilots kunnen de nieuwe aanbieders praktijkervaring opdoen zodat ze meteen goed van start kunnen als het toegangstesten straks breder wordt ingezet.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten