Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Koning Willem-Alexander bezoekt op 27 mei Venray.</p>

Koning Willem-Alexander bezoekt op 27 mei Venray.

(Foto: RVD Paul Tolenaar)

Koning bezoekt Venray

  Venray

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen op donderdag 27 mei een streekbezoek aan Noord-Limburg. Het koninklijk paar bezoekt de gemeenten Venlo, Bergen en Venray.

Het streekbezoek staat in het teken van positieve gezondheid. Tevens komt de invloed van corona op de streek gedurende het afgelopen jaar ter sprake. De regio Noord-Limburg heeft zich ten doel gesteld de gezondste regio van Nederland te worden. Dit is vastgelegd in de RegioVisie voor de komende twintig jaar. De ambitie is dat de gemeenschap zowel lichamelijk als mentaal gezond is, beschikt over een veilige leefomgeving en een goede kwaliteit van leven en werken. Er is aandacht voor gezonde voeding, voldoende natuur, maar ook voor een gezonde balans tussen werk en privé met ruimte voor vrije tijd, cultuur en zingeving. Al deze facetten worden samengevat in de term ‘positieve gezondheid’. Het koninklijk paar sluit het streekbezoek af in Venray. Hier zijn de mentale gezondheid en weerbaarheid van jongeren het centrale thema. Professionals benoemen de taboes die heersen rond mentale gezondheid en leggen uit hoe zij jongeren ondersteunen in de aanpak ervan. Jongeren vertellen tot slot aan koning Willem-Alexander en koningin Máxima hoe zij hun mentale problemen bespreekbaar leren maken en hoe dit bijdraagt aan hun positieve gezondheid. Tijdens het streekbezoek worden de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen. De locaties die tijdens het bezoek worden bezocht, worden niet vooraf aangekondigd om groepsvorming te voorkomen en anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten