Logo peelenmaasvenray.nl
Daisy Mertens staat in de finale van de verkiezing van de beste docent ter wereld. Eigen foto.
Daisy Mertens staat in de finale van de verkiezing van de beste docent ter wereld. Eigen foto.

Daisy Mertens in finale 'beste docent ter wereld'

  Venray

Daisy Mertens uit Venray  is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing van de beste docent ter wereld 2019 (Wereld Lerarenprijs). Dat heeft de Varkey Foundation, de organisator van de Global Teacher Prize, bekendgemaakt.

Mertens en de negen andere finalisten zijn gekozen uit meer dan tienduizend inzendingen uit 179 landen.  De prijs staat ook wel bekend als de Nobelprijs voor leraren en voor de winnaar ligt een geldprijs van een miljoen dollar klaar. De Venrayse laat op Twitter weten "sprakeloos, overweldigd en gezegend" te zijn door haar plek in de finale. "Ik wil deze opdragen aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt."

Daisy Mertens werkt op basisschool De Vuurvogel in Helmond en werd in 2016 verkozen tot Leraar van het Jaar Primair Onderwijs. Zij betrekt kinderen bij hun onderwijs en leerproces, door ze bijvoorbeeld de kans te geven zelf een project te bedenken en dat te onderzoeken en te ontwerpen. Als Mertens wint, wil ze het geld onder meer gebruiken om haar stichting High5 een impuls te geven. Met High5 stimuleert ze kinderen een bijdrage te leveren aan de verbetering van de onderwijskwaliteit op hun eigen school. De winnaar wordt bekendgemaakt in het Global Education and Skills Forum in Dubai op zondag 24 maart 2019.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten