Samen op de foto bij Brocacef aan De Amfoor 1 in Venray.
Samen op de foto bij Brocacef aan De Amfoor 1 in Venray.

Hulst II: uitbreiding Inther en Brocacef

Venray

De gemeente Venray heeft een van haar laatste kavels op  bedrijventerrein De Hulst 2 verkocht, ten behoeve van uitbreidingsplannen van Brocacef en Inther. 

De tussen Inther en Brocacef gelegen nog beschikbare grond op De Hulst II is in overleg met beide bedrijven tussen hen 'verdeeld'. Fortissimo Real Estate koopt de grond aan voor de vestiging van Brocacef. De gemeente maakt deze grond geschikt voor het bedrijventerrein. "Met deze grondtransactie zijn beide bedrijven goed geholpen", zegt Jan Loonen. "Fijn dat zij bereid waren elkaar de ruimte te geven. Zowel Inther als Brocacef kan hierdoor de gewenste uitbreidingen realiseren."

Brocacef Ziekenhuisfarmacie is specialist in integrale farmaceutische zorgverlening aan instellingen in de gezondheidszorg. Het gaat hierbij onder andere om de receptverwerking, medicatiecontrole en aflevering van de geneesmiddelen. Daarnaast is Brocacef gespecialiseerd in het bereiden en doorleveren van apotheekbereidingen. Duncan van Orsouw, algemeen directeur Brocacef Ziekenhuisfarmacie: "We zijn blij en trots dat we op deze plek in Venray verder kunnen bouwen aan onze ambitie om de zorgverleners bij instellingen in heel Nederland beter bij te staan. We zijn ruim 40 jaar geleden in Venray begonnen als een ziekenhuisapotheek en inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf waar dagelijks apothekers, apotheekassistenten en medewerkers hard werken om tijdig geneesmiddelen te leveren aan instellingen en apotheken. Om onze ambities verder te kunnen vormgeven, breiden we hier nu uit. Het ondernemersklimaat van Venray bevalt ons zeer goed. Bij de uitbreiding hebben we ook extra expertise nodig. We zijn dan ook op zoek naar nieuwe collega's."

Inther koopt het kavel voor toekomstige uitbreiding. Het nieuw gebouwde Technology Assembly Center van Inther langs de A73 wordt op dit moment in gebruik genomen. Projecten voor klanten als Hema, UPS, DHL en Pluripharm zijn hier reeds ontwikkeld, gebouwd, getest en uitgeleverd. "Hoewel de huidige beschikbare ruimtes stapsgewijs in gebruik worden genomen, is de huidige groei ver boven de initiële verwachting", zegt Martijn Herder van Inther. "Om uitbreidingsbeperkingen in de toekomst te voorkomen, hebben wij besloten om een groot stuk van het aangrenzende kavel te kopen. Hiermee ontstaat de mogelijkheid om het huidige pand in de toekomst met nog eens 50 procent uit te breiden."

Uit de krant