Venray doet mee aan Statiegeldalliantie

  Venray

De gemeente Venray sluit zich aan bij de Statiegeldalliantie. Doel van de alliantie is de Nederlandse regering te bewegen om het statiegeldsysteem uit te breiden naar kleine flesjes en blikjes.

Statiegeld zorgt voor minder flesjes en blikjes in het zwerfafval. Verwacht wordt dat het aantal blikjes en flesjes in het zwerfafval met 70% tot 90% minder wordt. Ook kunnen de waardevolle grondstoffen uit flesjes en blikjes beter worden hergebruikt als ze apart worden ingezameld met een statiegeldsysteem. De Statiegeldalliantie is in november 2017 opgericht door milieuorganisaties om de Tweede Kamer ertoe te bewegen statiegeld in te voeren op kleine plastic drinkflesjes en blikjes. Inmiddels hebben zich meer dan 70 gemeenten en veel andere organisaties aangesloten.

Op 30 januari 2018 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen, om de gemeente Venray direct aan te laten sluiten bij de Statiegeldalliantie. Op 15 maart 2018 neemt de Tweede Kamer een besluit over de uitbreiding van het huidige statiegeldsysteem voor grote PET-flessen en glas.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten