Afbeelding

Venray doet mee aan Statiegeldalliantie

Venray

De gemeente Venray sluit zich aan bij de Statiegeldalliantie. Doel van de alliantie is de Nederlandse regering te bewegen om het statiegeldsysteem uit te breiden naar kleine flesjes en blikjes.

Statiegeld zorgt voor minder flesjes en blikjes in het zwerfafval. Verwacht wordt dat het aantal blikjes en flesjes in het zwerfafval met 70% tot 90% minder wordt. Ook kunnen de waardevolle grondstoffen uit flesjes en blikjes beter worden hergebruikt als ze apart worden ingezameld met een statiegeldsysteem. De Statiegeldalliantie is in november 2017 opgericht door milieuorganisaties om de Tweede Kamer ertoe te bewegen statiegeld in te voeren op kleine plastic drinkflesjes en blikjes. Inmiddels hebben zich meer dan 70 gemeenten en veel andere organisaties aangesloten.

Op 30 januari 2018 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen, om de gemeente Venray direct aan te laten sluiten bij de Statiegeldalliantie. Op 15 maart 2018 neemt de Tweede Kamer een besluit over de uitbreiding van het huidige statiegeldsysteem voor grote PET-flessen en glas.

Uit de krant