Hoge Duitse en Italiaanse luchtmachtofficieren bezichtigen de stelling 5B bij Veulen, augustus 1942.
Hoge Duitse en Italiaanse luchtmachtofficieren bezichtigen de stelling 5B bij Veulen, augustus 1942.

Lezing vliegveld Venlo in WOII

Venray

De Geschied- en Oudheidkundige Kring Venray e.o. houdt op maandag 22 januari de lezing Het vliegveld Venlo in Wereldoorlog II in Het Odeon aan de Hoenderstraat 10-12 in Venray. Aanvang 19.30 uur. Deze lezing wordt verzorgd door Marcel Hogenhuis.

De presentatie geeft een samenhangend beeld van het Venlose oorlogsvliegveld in relatie tot de Duitse activiteiten in Venray, De Rips, Veulen en het Peelgebied. Marcel Hogenhuis (Groningen, 1963) studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam (Europese Studies) op de doctoraalscriptie 'Fliegerhorst Venlo. De rol van vliegveld Venlo in de Duitse luchtverdediging in WO-2'.

In 2008 publiceerde hij met andere historici het naslagwerk Vliegvelden in oorlogstijd en in 2009 werkte hij mee aan de bekroonde Omroep Venlo documentaire Het Venlo Incident. Hij is voorzitter van de Venlo Academie en actief als zelfstandig historisch onderzoeker. Hij is in het dagelijks leven werkzaam als docent geschiedenis/maatschappijleer werkzaam bij de VAVO van Gilde Opleidingen. Zoals gebruikelijk is de avond ook voor belangstellende niet-leden toegankelijk.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Uit de krant