Logo peelenmaasvenray.nl
Hoge Duitse en Italiaanse luchtmachtofficieren bezichtigen de stelling 5B bij Veulen, augustus 1942.
Hoge Duitse en Italiaanse luchtmachtofficieren bezichtigen de stelling 5B bij Veulen, augustus 1942.

Lezing vliegveld Venlo in WOII

  Venray

De Geschied- en Oudheidkundige Kring Venray e.o. houdt op maandag 22 januari de lezing Het vliegveld Venlo in Wereldoorlog II in Het Odeon aan de Hoenderstraat 10-12 in Venray. Aanvang 19.30 uur. Deze lezing wordt verzorgd door Marcel Hogenhuis.

De presentatie geeft een samenhangend beeld van het Venlose oorlogsvliegveld in relatie tot de Duitse activiteiten in Venray, De Rips, Veulen en het Peelgebied. Marcel Hogenhuis (Groningen, 1963) studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam (Europese Studies) op de doctoraalscriptie 'Fliegerhorst Venlo. De rol van vliegveld Venlo in de Duitse luchtverdediging in WO-2'.

In 2008 publiceerde hij met andere historici het naslagwerk Vliegvelden in oorlogstijd en in 2009 werkte hij mee aan de bekroonde Omroep Venlo documentaire Het Venlo Incident. Hij is voorzitter van de Venlo Academie en actief als zelfstandig historisch onderzoeker. Hij is in het dagelijks leven werkzaam als docent geschiedenis/maatschappijleer werkzaam bij de VAVO van Gilde Opleidingen. Zoals gebruikelijk is de avond ook voor belangstellende niet-leden toegankelijk.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten