Logo peelenmaasvenray.nl
Winter in Venray, de Grote Markt in kerstsfeer. Foto: Foto Dom Melskens.
Winter in Venray, de Grote Markt in kerstsfeer. Foto: Foto Dom Melskens.

Waarschuwing voor flinke sneeuwval

  Venray

Het KNMI heeft zaterdag code oranje afgegeven voor zondagochtend wegens verwachte 'flinke' sneeuwval en gladheid.

Zondagochtend trekt een gebied met flinke sneeuwval vanuit het zuidwesten het land binnen.  Op veel plaatsen kan het langdurig sneeuwen en vormt zich een sneeuwdek van 5 tot 10 centimeter, lokaal 10 tot 15 centimeter. Dit betekent grote overlast voor het verkeer, ook door sneeuwverstuivingen. Omdat het sneeuwgebied van zuid naar noord trekt, geldt de code op verschillende tijdstippen. Vanaf ongeveer 08.00 uur in het zuiden. Zondagmiddag kunnen er vooral in het zuiden van het land ook zware windstoten voorkomen van 80 tot 90 km per uur, aldus het KNMI.

De sneeuw zorgt voor overlast, maar ook voor plezier en prachtige plaatjes, zoals van de Grote Markt in Venray. Foto: Foto Dom Melskens. 


Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten