Logo peelenmaasvenray.nl
Twee werktreinen reden op elkaar op het spoor bij Venray. Foto: Prorail.
Twee werktreinen reden op elkaar op het spoor bij Venray. Foto: Prorail.

Werktreinen botsen bij Venray

  Venray

Tijdens vernieuwingswerkzaamheden bij Venray zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee werktreinen tegen elkaar aan gereden. Dat meldt spoorwegbeheerder Prorail.

Er zijn geen gewonden gevallen. Eén van de werktreinen kwam na de botsing naast het spoor terecht. Zondag wordt de werktrein weggetakeld. De oorzaak van de aanrijding wordt onderzocht. In de nacht van zaterdag op zondag om 00.29 uur reed een werktrein achter op een andere werktrein. Het gaat volgens Prorail om een zogenoemde 'dwarsliggertrein' die speciaal is ontworpen om dwarsliggers in het spoor te leggen. De achteropkomende trein was een 'ombouwtrein', die gemaakt is om oud spoor door nieuw te vervangen.

Tijdens de geplande werkzaamheden tussen Nijmegen en Venlo kon het spoor het hele weekend al niet gebruikt worden door reizigers- of goederentreinen. De treindienst ondervindt dan ook geen extra hinder door de botsing. De herstelwerkzaamheden nemen de hele zondag in beslag. Prorail verwacht dat het treinverkeer maandagochtend 18 september naar verwachting normaal kan worden opgestart.


Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten