Twee werktreinen reden op elkaar op het spoor bij Venray. Foto: Prorail.
Twee werktreinen reden op elkaar op het spoor bij Venray. Foto: Prorail.

Werktreinen botsen bij Venray

Venray

Tijdens vernieuwingswerkzaamheden bij Venray zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee werktreinen tegen elkaar aan gereden. Dat meldt spoorwegbeheerder Prorail.

Er zijn geen gewonden gevallen. Eén van de werktreinen kwam na de botsing naast het spoor terecht. Zondag wordt de werktrein weggetakeld. De oorzaak van de aanrijding wordt onderzocht. In de nacht van zaterdag op zondag om 00.29 uur reed een werktrein achter op een andere werktrein. Het gaat volgens Prorail om een zogenoemde 'dwarsliggertrein' die speciaal is ontworpen om dwarsliggers in het spoor te leggen. De achteropkomende trein was een 'ombouwtrein', die gemaakt is om oud spoor door nieuw te vervangen.

Tijdens de geplande werkzaamheden tussen Nijmegen en Venlo kon het spoor het hele weekend al niet gebruikt worden door reizigers- of goederentreinen. De treindienst ondervindt dan ook geen extra hinder door de botsing. De herstelwerkzaamheden nemen de hele zondag in beslag. Prorail verwacht dat het treinverkeer maandagochtend 18 september naar verwachting normaal kan worden opgestart.


Uit de krant