Afbeelding

'Dubbel spoor niet wegbezuinigen'

Venray

De acht partijen in de gemeenteraad verzetten zich tegen de bezuiniging op de elektrificatie van de Maaslijn door de provincie Limburg. Mogelijk gaat een groot deel van de verdubbeling van het spoor op Venrays grondgebied niet door.

Dinsdagavond dienden de acht partijen in de raadsvergadering gezamenlijk een motie in. Het college wordt opgedragen om met de andere 'spoorgemeenten' in gesprek te gaan met de provincie. "Om de voorgenomen bezuinigingen op de Maaslijn te beperken of te voorkomen", zei CDA-fractieleider Toon Loonen. Hij wees erop dat de bezuiniging veel verder gaat dan alleen het schrappen van het treinstation in Grubbenvorst. "Er zijn forse tekorten en de verdubbeling van het spoor zal grotendeels komen te vervallen. Dit heeft ook weer gevolgen voor de spoorwegovergangen bij Oirlo en Smakt."

De elektrificatie van de Maaslijn en de komst van een intercityverbinding is van groot belang voor de ontwikkeling van Venray en Noord-Limburg, meldde Loonen. "Voor een intercity is dubbelspoor noodzaak." De gemeente Venray heeft, vooruitlopend op de verdubbeling van het spoor, al investeringen gedaan op het station in Oostrum.

Uit de krant