Logo peelenmaasvenray.nl
Ook bij Intratuin Venray ging de verkoop van vuurwerk donderdagmorgen van start. Foto: Simone Swinkels.
Ook bij Intratuin Venray ging de verkoop van vuurwerk donderdagmorgen van start. Foto: Simone Swinkels.

Vuurwerkverkoop van start

  Venray

Het einde van het jaar is een traditioneel drukke tijd voor de politie. Zo ook in Venray, waar met man en macht wordt gewerkt om de vuurwerkoverlast zo minimaal mogelijk te houden. Hoofdagente Anne van Wanroij: "De overlast is flink, maar vooralsnog niet meer dan andere jaren."

De vuurwerkverkoop is donderdagmorgen om 8.00 uur van start gegaan. Met name siervuurwerk is en blijft populair, zegt bedrijfsleider Bas van Rens van Intratuin Venray, die tevreden is over het aantal, vooral online, bestellingen. "Wij verwachten weer meer vuurwerk te verkopen dit jaar. Vanmorgen zijn er ook al heel veel jongeren geweest om hun knallers op te halen. Maar de trend dat er meer siervuurwerk wordt gekocht, zet zich ook dit jaar door." De komende drie dagen kan er vuurwerk gekocht worden. Het afsteken mag alleen op oudejaarsavond vanaf 18.00 uur tot nieuwjaarsmorgen 2.00 uur. Wie langer doorgaat riskeert een boete. Kinderen tot 16 jaar worden dan doorgestuurd naar bureau Halt.

Donderdag in Peel en Maas een 'vuurwerkinterview' met Anne van Wanroij van de Venrayse politie. 


Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten