Logo peelenmaasvenray.nl
Glenn Sluiter op de foto met zijn ouders, zus en grootvader.
Glenn Sluiter op de foto met zijn ouders, zus en grootvader.

Glenn Sluijter kamerheer paus

  Venray

De in Venray geboren en getogen Glenn Sluijter (24) werd onlangs benoemd tot kamerheer van de paus. "Het maakt me niet zoveel uit waar ik terechtkom, als ik maar kan bijdragen aan de maatschappij."

Sluijter is nog (net) geen 25 jaar, maar wel al opgenomen in 'het Vaticaan'. Als kamerheer van de paus is hij als het ware de rechterhand van Franciscus, het huidige hoofd van de katholieke kerk. "Ik adviseer hem onder meer over politieke zaken, geef briefings op voorhand van een bezoek, ontvang staatshoofden en begeleid hen naar de paus toe. En als de paus zou komen te overlijden, dan draag ik zijn baar." Een uiteenlopend takenpakket, dat Sluijter vanaf begin vorige maand voor onbepaalde tijd mag uitvoeren. "De officiële benoeming is levenslang. Hiervoor was ik al voor één jaar geïnstalleerd, als aspirant."

Donderdag in Peel en Maas een interview. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten