Logo peelenmaasvenray.nl
Limburgse ziekenhuizen en ROC's komen met nieuwe mbo-opleiding verpleegkundige.
Limburgse ziekenhuizen en ROC's komen met nieuwe mbo-opleiding verpleegkundige.

Verpleegkundige Top-Opleiding in Limburg

  Venray

Limburg krijgt er een topopleiding bij, speciaal voor jongeren die hun zinnen hebben gezet op een baan als klinisch verpleegkundige in het ziekenhuis.

De nieuwe vierjarige mbo-opleiding, die in september 2017 van start gaat, wordt ontwikkeld door de vijf ziekenhuizen en drie ROC's in onze provincie. Bijzonder aan het lesprogramma is dat het naadloos is afgestemd op de wensen en behoeften van de arbeidsmarkt. Anders gezegd: de Limburgse ROC's (Gilde Opleidingen, Arcus College en ROC Leeuwenborgh) en de ziekenhuizen gaan vanaf september 2017 samen studenten opleiden die precies weten welke klinische zorg patiënten nu en in de toekomst nodig hebben. Hart voor mensen, goede communicatieve vaardigheden en een flexibele instelling zijn daarbij een must.

Buiten de verpleegkundige basistechnieken en de theorie leren mbo-studenten in de Top-Opleiding allerhande extra vaardigheden om goed te kunnen functioneren in deze 21e eeuw. Technologie, niet meer weg te denken in de hedendaagse zorg, krijgt ook veel aandacht. Daarnaast verzorgen medewerkers van de ziekenhuizen lessen met aanvullende lesstof, die zij van belang achten voor het werken in een klinische omgeving. Tijdens de opleiding lopen jongeren stage in minimaal een van de vijf deelnemende ziekenhuizen: VieCuri Medisch Centrum in Venlo-Venray, Laurentius Ziekenhuis Roermond, SJG Weert, Zuyderland Sittard-Geleen-Heerlen en Maastricht UMC+. De stagestructuur sluit precies aan bij het werken in een ziekenhuis. 

Jongeren met een vmbo-diploma van de theoretische of gemengde leerweg zorg en welzijn komen in aanmerking voor de verpleegkundige Top-Opleiding. Ook met een overgangsbewijs van havo/vwo leerjaar 3-4 of diploma VZ-IG is aanmelden mogelijk. Gezien het bijzondere karakter van de opleiding vindt er eerst een toelatingsgesprek en een intake plaats.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten