Logo peelenmaasvenray.nl

Expositie over 60 jaar adoptie start in Venray

  Venray

Venray heeft de landelijke primeur om als eerste gemeente in Nederland het pop-upmuseum over 60 jaar adoptie(wetgeving) te mogen huisvesten.

De officiële opening en start van de reizende tentoonstelling is op woensdag 28 december in de kapel van zorginstelling Vincent van Gogh op Sint-Anna. De expositie wordt georganiseerd in het kader van 60 jaar adoptiewet in Nederland. Het museum is een initiatief van Stichting Nazorg Adoptie, die ijvert voor een bij wet gereguleerde nazorg. "Als het om adoptie gaat, is veel zo niet alles in Nederland bij wet geregeld over het hoe, wat en wanneer', vertelt Liesbeth Struijcken, voorzitter van de Stichting en zelf geadopteerd. Het reizende museum bestaat onder meer uit persoonlijke verhalen van mensen uit de zogeheten adoptiedriehoek: geadopteerden, adoptieouders en biologische ouders. De expositie is op woensdag 28 december (18.00 tot 21.00 uur), donderdag 29 december (13.00-17.00 uur) en vrijdag 30 december (13.00 tot 17.00 uur) geopend.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie over de expositie.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten