Logo peelenmaasvenray.nl

Namen nieuwe treinen bekend

  Venray

De Cauberg, Kasteel Arcen en Het Witte Stadje zijn een aantal van de namen die op de gloednieuwe treinen in Limburg komen. De afgelopen weken hebben ruim 5250 Limburgers gestemd op een naam voor de veertien Arriva-treinen die vanaf 11 december in de provincie Limburg gaan rijden. Arriva heeft inwoners van de provincie gevraagd om mee te denken over mooie en belangrijke bestemmingen die een plaats kunnen krijgen op de treinen. 

De veertien namen die de meeste stemmen hebben ontvangen en dus een plaats krijgen op de nieuwe treinen in Limburg zijn:

* 't Jaomerdal

* Abdij Rolduc

* Amerikaanse Begraafplaats Margraten

* Bonnefantenmuseum

* De Cauberg

* De Groote Peel

* Het Geuldal

* Het Witte Stadje

* Kasteel Arcen

* Kasteel Hoensbroek

* Mestreech

* Mookerhei

* Pinkpop

* Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij

De naam van de bestemming komt voor op de trein te staan. Ook wordt de bestemming op speelse wijze verder in het interieur van de trein uitgewerkt. Op deze manier zijn de treinen straks echt een levend onderdeel van Limburg. Een van de nieuwe treinen blijft zonder naam, daar wordt op een later moment invulling aan gegeven. Inwoners van de provincie konden bestemmingen aandragen. Uit de 385 inzendingen die binnenkwamen heeft de jury 30 bestemmingen geselecteerd waarop de afgelopen weken gestemd kon worden via arriva.nl/namenwedstrijd. De jury voor de namenwedstrijd bestaat uit Monique Quint, voorzitter Reizigersoverleg Limburg, Leo Hauben hoofdredacteur L1, Roy op het Veld hoofdredacteur De Limburger/ Limburgs Dagblad en Jan Smeets directeur en oprichter van popfestival Pinkpop. Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland, is de voorzitter van de jury. Vanaf 11 december 2016 is Arriva de nieuwe bus- en treinvervoerder in de provincie Limburg.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten