Patrick van der Broeck wordt de dijkgraaf van het nieuwe Waterschap Limburg.
Patrick van der Broeck wordt de dijkgraaf van het nieuwe Waterschap Limburg.

Patrick van der Broeck nieuwe dijkgraaf

Venray

Patrick van der Broeck wordt de dijkgraaf van het nieuwe Waterschap Limburg. De algemeen besturen van de twee Limburgse waterschappen Roer en Overmaas en Peel en Maasvallei hebben dit woensdag unaniem besloten. De benoeming tot dijkgraaf bij Waterschap Limburg gaat in op 1 januari 2017, de startdatum van het nieuwe waterschap.

Patrick van der Broeck (50 jaar, Oirlo) is sinds 2006 als bestuurder met het openbaar bestuur verbonden. Eerst als wethouder van de gemeente Venray en vanaf 2011 als lid van Gedeputeerde Staten van de provincie Limburg. Vanuit deze functies heeft Van der Broeck ruime ervaring opgedaan met de ontwikkelingen die zich voordoen op het platteland, de waterveiligheid en de waterketen. 

Voorzitter van de vertrouwenscommissie en lid van het algemeen bestuur van Waterschap Roer en Overmaas Josette Van Wersch: "Na een zorgvuldige selectieprocedure kwam Patrick van der Broeck als beste kandidaat naar voren. De vertrouwenscommissie kenmerkt hem als een echte verbinder die eerst goed luistert naar zijn omgeving en vervolgens bruggen slaat om mensen te verbinden en resultaat te boeken. Hij heeft een open stijl van communiceren, inspirerende uitstraling en uitstekende coachende kwaliteiten, waarmee hij als boegbeeld voor Waterschap Limburg kan optreden."

Uit de krant