Voetbalvrouwen Venray pakken laatste strohalm

Venray

IMG_8893 De voetbalvrouwen van SV Venray grepen zondag de laatste strohalm in de strijd om lijfsbehoud in de hoofdklasse. Op eigen veld zorgde Elisa van Knippenberg in de slotminuten voor de gelijkmaker tegen Buitenveldert 2 (1-1), waardoor Venray klassenbehoud in eigen hand houdt. Volgende week zondag gaat Venray op bezoek bij Someren, dat twee punten meer heeft. Bij een zege speelt Venray nacompetitie voor handhaving in de hoofdklasse. 'Eindelijk hadden we het geluk dit keer aan onze zijde, aldus een opgeluchte trainer Bart Denissen na het laatste fluitsignaal. 'Maar eigenlijk hadden we gewoon dik moeten winnen. We kregen in de eerste 25 minuten alleen al drie, vier honderd procent kansen. Als je die maakt, speel je een gewonnen wedstrijd. Venray kreeg voor rust inderdaad de beste kansen op de openingstreffer. Mara Loonen kwam twee keer oog in oog met de keepster van Buitenveldert, maar wist geen doel te treffen. Ellis Michiels had het geluk niet aan haar zijde, toen een inzet op de paal belandde. Na een half uur viel de treffer aan de overzijde en namen de gasten tegen de verhouding in een 0-1 voorsprong. In de tweede helft probeerde Venray de gelijkmaker te forceren, maar moest lang wachten voordat Elisa van Knippenberg van dichtbij binnen kon tikken, nadat een schot van Lieke Wijnands op de lat was beland. Foto's Henk Lammen.