De Meent wint Jo van Oers-beker

Venray

Bijna 250 basisschoolleerlingen namen zaterdagmorgen, ondanks de winterse omstandigheden, deel aan de 26ste editie van de Peel en Maas TV-scholierenlopen tijdens de Vlakwatercross.  Basisschool De Meent won als best scorende school de Jo van Oers-beker. Bart van Oers reikte voor de eerste keer deze trofee uit ter nagedachtenis van zijn vader, oud-wethouder Jo van Oers. Daarmee volgde hij zijn moeder op die gedurende 25 jaar de ereprijzen overhandigde. Op de tweede plaats eindigde basisschool De Hommel uit Venray en de derde plek was voor Petrus' Banden uit Venray. Basisschool Maria uit Oirlo won de wisselbeker voor de school die procentueel de meeste deelnemers telde. Als tweede en derde in deze 'categorie'  eindigden De Bongerd uit Venray en Petrus' Banden uit Venray. De leerlingen renden zowel individueel als in ploegenestafettes. Foto's: Rikus ten Brücke.Vlakwatercross scholieren 19