Afbeelding

Venraynaar aangehouden op verdenking bedreiging meisje

Venray

Een 36-jarige man uit Venray die voldoet aan het signalement van een verdachte die vrijdagavond een meisje bedreigde, is zondagmiddag aangehouden door de politie.

Een politieagent zag zondagmiddag rond 17.30 uur een man lopen op de Pavanestraat die voldeed aan het signalement van de gezochte verdachte. Daarop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vrijdagavond fietste een 13-jarig meisje over de Oostsingel toen zij door een onbekende man op zijn fiets werd aangesproken en tot stoppen werd gedwongen. Hij nam haar mee naar de achterzijde van de school, maar zij wist weg te rennen richting een tweetal joggers. De joggers ontfermden zich over haar, waarna de verdachte wegvluchtte. Een Burgernetmelding met signalement van de verdachte dat verspreid werd, was aanleiding voor een 10-jarig meisje om zich bij de politie te melden. Zij was op het Hoefblad door de man aangesproken, waarop zij is gaan gillen en de man wegfietste.

Uit de krant