Venray kampioen van tweede helft

Venray

Venray is dit seizoen een opvallende slowstarter. Als de wedstrijden slechts een helft zouden duren, dan was Venray niet meer dan een middenmoter in de hoofdklasse B. Bij acht van de elf gespeelde duels ging de Venrayse ploeg met een gelijke stand (0-0 of 1-1) de rust in. Slechts twee keer, tegen Goes en Baronie, stonden de rood-witten halverwege op voorsprong. En eenmaal, in de ouverture tegen Brabantia, zochten de Venraynaren met een achterstand (0-1) de thee op. Van de 26 gescoorde treffers werden er zeventien na rust geproduceerd en slechts negen doelpunten vielen voor de pauze. Venray lijkt ook een patent te hebben op vroege achterstanden. In vijf van de elf duels keken de rood-witten halverwege de eerste helft tegen een 0-1 achterstand aan, waarvan twee keer al binnen een minuut (tegen Goes en Nuenen). Meestal trok de ploeg  nog voor de pauze de stand weer recht, met uitzondering van het openingsduel met Brabantia.