<p>De KNVB heeft de competities in het amateurvoetbal voor komend weekend deels stilgelegd &nbsp;</p>

De KNVB heeft de competities in het amateurvoetbal voor komend weekend deels stilgelegd  

(Foto: archief Peel en Maas. )

KNVB legt competitie deels stil

  Sport

De KNVB legt een deel van de competities in het amateurvoetbal komend weekend stil. De voetbalbond neemt pas later een definitief besluit over de gevolgen van de nieuwe coronamaatregelen.

De geplande competitiewedstrijden op het hoogste amateurniveau, de zogenaamde A-categorie bij de junioren en senioren, gaan komend weekeinde niet door, meldt de KNVB maandag in een verklaring. Op vrijwillige basis worden wel inhaalwedstrijden gepland.

De duels in de B-categorie worden wél afgewerkt. Daar gaat het bijvoorbeeld om vriendenteams. ‘In de recreatieve competities willen de pupillen, junioren en senioren vooral zoveel mogelijk voetballen’, aldus de KNVB. ‘Teams die niet willen voetballen, kunnen op coulance en medewerking rekenen’. 

De voetbalbond moest een besluit nemen over de competities, omdat het demissionair kabinet vrijdag bekendmaakte dat er vanaf afgelopen zondag na 17.00 uur niet meer mag worden getraind door amateursporters. Een grote meerderheid van de 1,2 miljoen amateurvoetballers kan niet trainen voor 17.00 uur.

Voor meer informatie klik hier.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten