De KNVB heeft de competities in het amateurvoetbal voor komend weekend deels stilgelegd
De KNVB heeft de competities in het amateurvoetbal voor komend weekend deels stilgelegd Foto: archief Peel en Maas.

KNVB legt competitie deels stil

Sport

De KNVB legt een deel van de competities in het amateurvoetbal komend weekend stil. De voetbalbond neemt pas later een definitief besluit over de gevolgen van de nieuwe coronamaatregelen.

De geplande competitiewedstrijden op het hoogste amateurniveau, de zogenaamde A-categorie bij de junioren en senioren, gaan komend weekeinde niet door, meldt de KNVB maandag in een verklaring. Op vrijwillige basis worden wel inhaalwedstrijden gepland.

De duels in de B-categorie worden wél afgewerkt. Daar gaat het bijvoorbeeld om vriendenteams. ‘In de recreatieve competities willen de pupillen, junioren en senioren vooral zoveel mogelijk voetballen’, aldus de KNVB. ‘Teams die niet willen voetballen, kunnen op coulance en medewerking rekenen’. 

De voetbalbond moest een besluit nemen over de competities, omdat het demissionair kabinet vrijdag bekendmaakte dat er vanaf afgelopen zondag na 17.00 uur niet meer mag worden getraind door amateursporters. Een grote meerderheid van de 1,2 miljoen amateurvoetballers kan niet trainen voor 17.00 uur.

Voor meer informatie klik hier.

Uit de krant