<p>De overhandiging van de cheque.&nbsp;</p>

De overhandiging van de cheque. 

(Foto: Wendy van Bree)

Oranje Wit ontvangt 5000 euro van VriendenLoterij

  Sport

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor korfbalvereniging Oranje Wit uit Leunen.  De vereniging is namelijk benoemd tot één van de Clubs van de week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Korfbalvereniging Oranje Wit gaat het geld gebruiken om nieuwe jassen en poloshirts voor de coaches en trainers aan te schaffen.


Gijs Lanen van korfbalvereniging Oranje Wit: “Fantastisch! Dankzij deze bijdrage kunnen we nieuwe jassen en polo’s voor de coaches en trainers kopen. Daarnaast is het ook een mooie manier om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten.” Clubs van de week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2021 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot Clubs van de week. Zij krijgen net als Oranje Wit ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zich tot 30 november 2021 aanmelden op www.clubsvandeweek.nl.

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting. Dat kan zijn voor kunst en cultuur via onze culturele partners of voor een van de maatschappelijke organisaties. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn die de deelnemer een warm hart toedraagt.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten