Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Matt Arts staat aan de start van de onbeperkte Elfstedentocht.  </p>

Matt Arts staat aan de start van de onbeperkte Elfstedentocht.

(Foto: eigen foto)

Matt Arts gaat voor Elfstedentocht

  Sport

Matt Arts uit Venray is een van de deelnemers aan de onbeperkte Elfstedentocht. De tocht speciaal voor mensen met een beperking wordt gehouden van 15 tot en met 19 september. De 51-jarige Arts was vorig jaar ook een van de deelnemers. “Ik ga proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel”, zegt Arts enthousiast.

Dat goede doel is de MS-vereniging afdeling Noord- en Midden-Limburg. Arts lijdt zelf al zeven jaar aan de ziekte multiple sclerose (MS). “Door mijn MS zit ik inmiddels in een rolstoel, maar dat wil niet zeggen dat ik niets meer zou kunnen of willen”, vertelt Arts over zijn deelname aan de onbeperkte Elfstedentocht. Met een handbike, driewieler, e-bike, rolstoel, scootmobiel, een ander hulpmiddel of lopend (met of zonder hulpstokken) verschijnen de deelnemers aan de start. Arts is een van de vele handbikers.

De tweede editie van het evenement bestaat uit vijf etappes. De eerste etappe brengt de deelnemers van Leeuwarden naar Dokkum. Uiteindelijk eindigt de Elfstedentocht via Franeker, Workum en Sloten weer in Leeuwarden. Meer info op www.onbeperkteelfstedentocht.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten