Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Wout Poels is donderdag tijdens de laatste bergetappe de bolletjestrui kwijtgeraakt aan Tadej Pogacar.&nbsp;</p>

Wout Poels is donderdag tijdens de laatste bergetappe de bolletjestrui kwijtgeraakt aan Tadej Pogacar. 

(Foto: Cor Vos, arhief Peel en Maas)

Strijdende Wout Poels verliest bolletjestrui

  Sport

De laatste Pyreneeënrit van de Tour de France, met aankomst in skigebied Luz Ardiden, is donderdag gewonnen door de Sloveense geletruidrager Tadej Pogacar (UAE Team Emirates). De beste klimmer van de Tour reed met zijn zege ook Wout Poels (Bahrain Victorious) uit de bolletjestrui.

Poels streed tijdens de achttiende etappe voor wat hij waard was, pakte onderweg op de Tourmalet nog tien punten in het bergklassement en haakte op de slotklim lange tijd aan, maar de Sloveen was ongenaakbaar. Hij nam in de slotmeters afstand van Jonas Vingegaard (Jumbo – Visma), Richard Carapaz (NEOS Grenadiers) en Enric Mas (Movistar Team) en reed voor de tweede dag op rij naar de ritzege in de gele trui.

Door de zege is de 22-jarige Sloveen hard op weg op net als vorig jaar zowel het algemeen-, berg- als jongerenklassement te winnen. Vingegaard staat op 5.45 minuten tweede, Carapaz is derde op 5.51 minuten. Wout Poels eindigde in de etappe als achttiende, op 2.32 minuten van de winnaar.

Pogacar is in het bergklassement niet meer te achterhalen. Hij heeft 107 punten, 19 punten meer dan Poels. De Blitterswijckse wielrenner zal de komende dagen nog wel zichtbaar zijn in de bolletjestrui, omdat de Sloveen de gele trui zal dragen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten