Wout Poels is donderdag tijdens de laatste bergetappe de bolletjestrui kwijtgeraakt aan Tadej Pogacar.
Wout Poels is donderdag tijdens de laatste bergetappe de bolletjestrui kwijtgeraakt aan Tadej Pogacar. Foto: Cor Vos, arhief Peel en Maas

Strijdende Wout Poels verliest bolletjestrui

Sport

De laatste Pyreneeënrit van de Tour de France, met aankomst in skigebied Luz Ardiden, is donderdag gewonnen door de Sloveense geletruidrager Tadej Pogacar (UAE Team Emirates). De beste klimmer van de Tour reed met zijn zege ook Wout Poels (Bahrain Victorious) uit de bolletjestrui.

Poels streed tijdens de achttiende etappe voor wat hij waard was, pakte onderweg op de Tourmalet nog tien punten in het bergklassement en haakte op de slotklim lange tijd aan, maar de Sloveen was ongenaakbaar. Hij nam in de slotmeters afstand van Jonas Vingegaard (Jumbo – Visma), Richard Carapaz (NEOS Grenadiers) en Enric Mas (Movistar Team) en reed voor de tweede dag op rij naar de ritzege in de gele trui.

Door de zege is de 22-jarige Sloveen hard op weg op net als vorig jaar zowel het algemeen-, berg- als jongerenklassement te winnen. Vingegaard staat op 5.45 minuten tweede, Carapaz is derde op 5.51 minuten. Wout Poels eindigde in de etappe als achttiende, op 2.32 minuten van de winnaar.

Pogacar is in het bergklassement niet meer te achterhalen. Hij heeft 107 punten, 19 punten meer dan Poels. De Blitterswijckse wielrenner zal de komende dagen nog wel zichtbaar zijn in de bolletjestrui, omdat de Sloveen de gele trui zal dragen.

Uit de krant