Ook de vrouwen van ActiveRooy spelen dit seizoen geen competitiewedstrijden meer.
Ook de vrouwen van ActiveRooy spelen dit seizoen geen competitiewedstrijden meer. Archieffoto Peel en Maas

Volleybalseizoen alweer geschrapt

Sport Coronavirus

De volleybalcompetities worden vanwege het coronavirus voor het tweede jaar op rij niet uitgespeeld. Dat maakte volleybalbond Nevobo dinsdagavond bekend na afloop van de persconferentie van minister-president Mark Rutte. Net als in 2019 vindt er geen promotie/degradatie plaats.

Nu de lockdown is verlengd tot 10 februari zag de bond geen andere mogelijkheid om de competitie te beëindigen. ‘Zodra het coronavirus het toelaat, organiseren we wel wedstrijden. Deze wedstrijden vinden voor zoveel mogelijk plaats conform de resterende wedstrijdschema’s binnen de huidige competities’, schrijft de bond op zijn website.

De blik gaat bij de volleybalbond al naar volgend seizoen: ‘We gaan ons in de aankomende periode voorbereiden op het volgende seizoen. We hebben al de mogelijkheid geboden voor horizontale instroom op hogere niveaus. Voor de niveaus 1e klasse en lager gaan we met de Bondsraad in gesprek om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk teams op hun eigen niveau kunnen spelen. Hier verwachten we binnenkort over te kunnen informeren’. 

Uit de krant