Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Mike Teunissen krijgt een zetje van Tom Dumoulin op een trainingskamp in Alicante.</p>

Mike Teunissen krijgt een zetje van Tom Dumoulin op een trainingskamp in Alicante.

(Foto: Jumbo-Visma)

Mike Teunissen hoopt op beter seizoen

  Sport

Mike Teunissen (28) beleefde in 2020 het vreemdste seizoen van zijn wielercarrière. Een jaar na zijn succesjaar, waarin hij de gele trui veroverde in de Tour de France, zat hij voornamelijk thuis vanwege de coronacrisis en toen er eindelijk gekoerst kon worden, raakte hij geblesseerd tijdens een trainingskamp. “Als ik niet geblesseerd was geraakt, zou ik als eerste reserverijder naar de Tour de France zijn gegaan omdat Steven Kruijswijk geblesseerd afhaakte, dus dat maakt mijn blessure extra pijnlijk.”


De laatste koers van de hardrijder van Team Jumbo-Visma vond plaats op 21 oktober. Toen reed hij anoniem de Driedaagse Brugge-De Panne. Daarvoor moest hij onder meer de Ronde van Vlaanderen vanwege ziekte aan zich voorbij laten gaan en zag hij hoe Parijs-Roubaix geschrapt werd vanwege de coronacrisis. “Ik heb zelf ook gewoon heel veel pech gehad met mijn blessure en later werd ik ook nog ziek. Wat dat betreft is het een seizoen om snel te vergeten. We zijn dan gelukkig ook weer in training voor volgend seizoen.”

Tijdens de gedwongen coronastop kon Teunissen in Nederland nog wel zijn trainingsrondes maken. “Wat dat betreft zat ik in Nederland beter dan de renners in bijvoorbeeld Spanje en Monaco. Zij konden alleen fietsen op een hometrainer op het balkon. Ik had in ieder geval een goed excuus om naar buiten te gaan.” Normaal gesproken zou Teunissen voor de kerstdagen op trainingskamp gaan in Spanje met zijn ploeg Team Jumbo-Visma, maar dit jaar gaat hij op eigen houtje naar het Iberisch Schiereiland. “Met de gehele ploeg durven we niet aan in verband met covid-19. Zelf kan het wel, al moet je voldoen aan strenge regels. We krijgen vanuit de ploeg onder meer te mogelijkheid om te testen op het coronavirus en we kunnen aantonen dat we een noodzakelijke reis maken. Als het goed is gaan we in januari wel op trainingskamp in Tenerife. Dan heeft de ploeg ook een hotel afgehuurd om de risico’s zo laag mogelijk te houden.”

Hoe het komende seizoen voor de hardrijder uit Ysselsteyn wordt ingedeeld, durft hij nog niet te voorspellen. De Tour Down Under, traditiegetrouw de eerste WorldTour-wedstrijd van het jaar, gaat in ieder geval niet door. “Normaliter zou ik daar wel aan de start staan, denk ik, maar wanneer nu de eerste wedstrijd is, weet ik echt nog niet. Dat maakt het mentaal wel zwaar. We zijn in voorbereiding, maar weten niet waarvoor.”

Het was voor Jumbo-Visma sowieso een bewogen jaar. Kopman Primož Roglic werd tweede in de Tour de France en won de Vuelta a España en alleskunner Wout van Aert won onder meer meerdere etappes in de Ronde van Frankrijk en de wielerklassiekers Milaan-San Remo en Strade Bianche. Daarnaast was er de schorsing voor Dylan Groenewegen. De topsprinter veroorzaakte in de Ronde van Polen een crash waarbij Fabio Jakobsen zwaargewond raakte. Groenewegen werd door de UCI geschorst tot mei 2021. “Het is natuurlijk verschrikkelijk wat daar is gebeurd, maar er ging tijdens die sprint veel meer fout. De hekken stonden in mijn ogen niet goed en ik vind het onbegrijpelijk dat je bergafwaarts een sprint kunt neerleggen als organisatie. Daar is nog niet over gesproken en dat vind ik erg kwalijk. Ik hoop alleen maar dat we Fabio en Dylan weer samen op de weg kunnen begroeten.”


Met de feestdagen is Teunissen weer even thuis in Nederland. “Het is toch wel fijn om nog even naar huis te gaan voordat we samenkomen met de ploeg om in trainingskamp te gaan. Dan gaat de voorbereiding weer een nieuwe fase in en hopelijk komt ook de eerste wedstrijd dan weer een stapje dichterbij. Ik heb in ieder geval weer ontzettend veel zin om te koersen.”

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten