Voetbaluitslagen: eerste nederlaag United

SV United heeft zondagmiddag in eigen huis verloren van Achates. De periodekampioen leed daarmee de eerste nederlaag van het seizoen. In de eerste helft werd er niet gescoord in Wanssum, mede omdat Michal Kolodziejski een penalty mistte.

Na de rust vielen er maar liefst vijf doelpunten. Rik van de Pasch schoot United na ruim een uur spelen naast Achates, dat kort daarvoor op voorsprong kwam met een van richting veranderd schot. Achates nam echter al weer snel de leiding via een strafschop. Een kwartier voor tijd kreeg United opnieuw een penalty en dit keer was het via Indy Phillips wel raak. Snel na die gelijkmaker kwam Achates echter op 2-3, en ondanks een slotoffensief van United bleef het daarbij.