Luciana Diniz houdt Leopold van Asten van GP-zege af | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Leopold van  Asten met VDL Groep Falco. Foto: Eva van den Adel.
Leopold van Asten met VDL Groep Falco. Foto: Eva van den Adel.

Luciana Diniz houdt Leopold van Asten van GP-zege af

  Sport

Een sterrencast passeerde in De Peelbergen in Kronenberg de revue in de 1.45m Grote Prijs. Leading lady in de ranking proef was de amazone die in de barrage de teller als eerst op scherp zette, Luciana Diniz. De beste poging de tijd van de Portugese topamazone te kloppen kwam van een ruiter van eigen bodem. Leopold van Asten, oud-inwoner van Ysselsteyn,  werd knap tweede met VDL Groep Falco.

Als Diniz hoort dat ze naast een geldbedrag en ranking punten een luxe elektrische fiets heeft gewonnen, lacht ze: "Lennox is zoals ik hem noem, mijn 'auto paard'. Ik heb in mijn carrière meerdere auto's gewonnen, allemaal met dit paard. Dat hij vandaag dan ook nog een mooie fiets erbij springt met zijn achttien jaar oud, dat siert hem enorm!"

In de vijftien man sterke barrage van de twee ster proef beet Diniz de spits af met Lennox (v. Lifestyle) en zette de te kloppen tijd op 41.41 seconden. Dat het sneller kon bewezen Bertram Allen (41.00) en Tim Hendrix (41.31). Helaas kregen de heren onderweg een balk aan de benen. Met de goedgunstige VDL Groep Falco (v. Clearway) deed Leopold van Asten de snelste foutloze poging Diniz te onttronen. Maar in 43.44 kwam het paar twee seconden tekort voor de eindzege.

Nog een ruiter van Stal Hendrix maakte indruk in de GP. Met Triomphe de Muze-merrie Cendy Vdp realiseerde Tim Hendrix' partner Oda Charlotte Lyngvaer onder de Noorse vlag een tijd van 45.34, goed voor de zesde plaats. Limburger Emile Tacken parkeerde de altijd voorzichtige Viento Uno W-ruin Cas in 45.11 op een nette vijfde plaats. De nummers drie en vier vertoonden hun kunsten onder de Duitse vlag. Marco Kutscher reed de patente Casiro I-hengst Castelan 3 naar de derde plaats in 45.07. Hendrik Sosath bekroonde een top weekend met de goedgekeurde Casino Berlin (v. Berlin) met een tweede plaats in 43.50.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten