Modern groep Vibe komt uit in de categorie show modern hoofd- sportklasse. Foto: Loes Poels
Modern groep Vibe komt uit in de categorie show modern hoofd- sportklasse. Foto: Loes Poels

Garde- en showdanstoernooi in schouwburg

Sport

Dansvereniging Peel•Dancers uit Ysselsteyn zet op zondag 17 maart een garde- en showdanstoernooi op touw. Het jaarlijkse evenement wordt gehouden in de schouwburg in Venray. 

Het toernooi begint om 9.15 uur met de opening die wordt uitgevoerd door alle leden van de vereniging uit Ysselsteyn. De dag eindigt rond 20.30 uur met de prijsuitreiking. Het toernooi word georganiseerd in samenwerking met het NDO en wordt conform de richtlijnen van EFDO gehouden. Dit is de Europese Bond die op 3, 4 en 5 mei het EK organiseert in Hanau (Duitsland).

Op het Peel•Dancers-toernooi komen ruim 429 deelnemers en er worden 117 dansen uitgevoerd. Dit is meer dan in 2018. Toen waren het 348 deelnemers en circa 100 dansen. Tijdens het toernooi worden verschillende soorten stijlen dans getoond. Iedere dans wordt door een vakjury beoordeeld op choreografie, presentatie, houding, moeilijkheid, spreiding en verplichte elementen. De entree bedraagt vier euro voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar en 65+ betalen twee euro.

Voor meer informatie over de vereniging neem een kijkje op de website: www.peeldancers.nl en/of op de Facebookpagina van DV Peel·Dancers of neem contact op via e-mail peeldancers@gmail.com om te informeren naar de proeflessen.

Uit de krant