Venray ging zondag thuis hard onderuit tegen Bekkerveld: 1-4. Foto: Rikus ten Brücke

Voetbal in regio Venray

Sport Fotoalbums

Venray zakt verder weg

Venray leed zondagmiddag thuis een 1-4 nederlaag tegen Bekkerveld in de eerste klasse D. De rood-witten kwamen goed uit de startblokken en kregen in de beginfase de beste kansen. Toch namen de bezoekers uit Heerlen via een uitval de leiding: 0-1. Vlak voor rust kwam Bekkerveld met een afstandschot op 0-2. Halverwege de tweede helft scoorde Stijn Brinkman tegen: 1-2. Vlak daarna miste Armend Shala een dikke kans. Via twee penalty's liepen de bezoekers uit naar een 1-4 zege.

SSS'18 verslaat Emplina

SSS'18 won de thuiswedstrijd tegen Emplina met 2-1. Het was het duel tussen de nummers vier en vijf in de tweede klasse H. Vlak voor de pauze namen de bezoekers een 0-1 voorsprong. In de eerste helft waren er weinig kansen. In de 71e minuut ging de Emplina-keeper in de fout bij een doorgekopte vrije trap van Koen Voesten: 1-1. In de slotfase gaf Voesten een steekbal op Koen van Bree die de verre hoek vond (2-1) en de Overloners de gelukkige zege bezorgde.

Volharding pakt remise

Volharding speelde in de uitwedstrijd tegen Prinses Irene met 1-1 gelijk in de tweede klasse H. Drie minuten voor rust schoot Joep Beurskens de 1-0 binnen uit een vrije trap van Wouter Evers. Na een kwartier in de tweede helft viel de gelijkmaker. Een thuisclubspeler kon vanaf de middellijn oprukken naar het Volharding-doel en hij liet keeper Job Vullings kansloos: 1-1. In de slotfase werd nog een treffer van Prinses Irene afgekeurd vanwege het aanvallen van doelman Vullings.

Geen doelpunten bij Ysselsteyn

De ontmoeting Baarlo-Ysselsteyn eindigde doelpuntloos (0-0) in de derde klasse C. In de eerste helft ging het duel gelijk op met weinig kansen over en weer. Ysselsteyn miste voorin de geschorste Dennis Teunissen. Na de pauze verscheen verdediger Willem Janssen in de frontlinie. Hij stichtte veel gevaar maar een treffer bleef uit. Paul Jeurissen zag zijn doelpoging stranden op de Baarlose keeper waardoor de 0-0 op het scorebord bleef staan.

Dubieuze penalty breekpunt Leunen

Leunen leed op bezoek bij de nummer twee Melderslo een 2-1 nederlaag in de vierde klasse E. Na een klein halfuur namen de oranje-witten de leiding. Uit een diepe bal verscheen Thomas Weijs vrij voor het doel en hij scoorde de 0-1. Op slag van rust kreeg Melderslo een omstreden penalty cadeau: 1-1. Vlak na de pauze nam de thuisploeg de leiding: 2-1. Leunen, dat een punt verdiende, probeerde tevergeefs langszij te komen. Grote kansen op de remise bleven evenwel uit.

Oostrum wint in Meterik

In een matige wedstrijd won koploper Oostrum met 0-2 op bezoek bij Meterik in de vierde klasse E.

Na een halfuur namen de bezoekers de leiding. Uit een scrimmage scoorde aanvoerder Marwin Hermans de 0-1. Meterik wist nauwelijks gevaar te stichten voor het Oostrumse doel. Tien minuten voor tijd viel de beslissing. De zojuist ingevallen Max van Goch sprintte op links weg van zijn tegenstander en hij scoorde met een fraai schot in de kruising: 0-2.

BVV'27 pakt late winst

BVV'27 won in Afferden in de slotfase met 1-2 van HRC'27 in de vijfde klasse E. Het was een spannende wedstrijd waarin BVV'27 voor rust het beste van het spel had. Na 26 minuten opende Egzon Grguri de score op aangeven van Joey Gelden: 0-1. Na de pauze kwam HRC'27 op gelijke hoogte: 1-1. Roel Verkoijen kreeg zijn ten onrechte zijn tweede geel en dus rood. Na afloop trok de arbiter deze gele prent weer in. Joost Wijnhoven scoorde uit een penalty, na een handsbal, de 1-2.

Holthees haalt flink uit

Holthees boekte thuis tegen Sporting ST een dikke 6-0 zege in de vijfde klasse E. Halverwege de eerste helft nam Holthees de leiding door een treffer van Robin van Es: 1-0. Nadat Stef Janssen na ruim een uur de 2-0 scoorde brak het verzet van de bezoekers. Zes minuten later scoorde Stef Janssen opnieuw: 3-0. Kay Wijenberg bracht de stand op 4-0. In het slotkwartier voerde Ser van Es met twee doelpunten de score op naar 6-0.

SV United verliest van SVS

SV United leed in Stevensbeek een 3-1 nederlaag bij laagvlieger SVS in de vijfde klasse E. Na tien minuten opende de thuisploeg de score uit een strafschop: 1-0. Na ruim een halfuur liep SVS uit naar een 2-0 voorsprong. SV United kreeg veel kansen maar die werden allemaal niet benut. Tien minuten voor tijd liep SVS uit naar 3-0. In de slotfase kon SV United toch nog iets terugdoen. Uit een vrije trap van Indy Phillips scoorde captain Willem Peters de eretreffer: 3-1.

Gelijkspel voor Merselo

Merselo speelde in de vijfde klasse E thuis met 1-1 gelijk tegen RKDSO. De geel-zwarten namen na negentien minuten de leiding. Camiel Kroonen schoot raak uit een afstandschot: 1-0. Acht minuten later kregen de bezoekers een strafschop na een overtreding van Bas Philipsen: 1-1. Na de pauze werd de sfeer op het veld er niet beter op. Halverwege de tweede helft laste de arbiter even een afkoelingsperiode in om de emoties te bedaren. In de stand kwam geen verandering meer.

SVOC'01 onderuit bij koploper

SVOC'01 ging in de uitwedstrijd tegen SVOC'01 in Bergen met 3-1 onderuit in de vijfde klasse E. Het was al de tiende zege op rij voor Montaganards dat na vijf minuten op voorsprong kwam: 1-0. SVOC'01 wist daarna lang stand te houden en brak ook enkele keren gevaarlijk uit. Na een kwartier in de helft verdubbelde de thuisploeg de voorsprong uit een penalty: 2-0. In de 80e minuut viel de 3-0. Vijf minuten later scoorde Sid Peeters nog voor de tricolores: 3-1.