Venray verloor de derby tegen Wittenhorst met 2-1. Foto: Simone Swinkels
Venray verloor de derby tegen Wittenhorst met 2-1. Foto: Simone Swinkels Foto: Simone Swinkels

Voetbal in regio Venray

Venray verliest derby in Horst

Venray ging op bezoek bij Wittenhorst met 2-1 onderuit in de eerste klasse D. Het was een gelijkopgaande derby met weinig kansen over en weer. De Horsternaren toonden zich het meest effectief en namen na een kwartier de leiding: 1-0. Stijn Brinkman trof voor Venray de lat. Vlak na de pauze nam Wittenhorst met 2-0 de leiding. Een kwartier voor tijd werd de ingevallen Armend Shala neergelegd in de zestien: penalty. Dimitris Touratzidis schoot raak vanaf de stip: 2-1.

SSS'18 sneuvelt in extra tijd

SSS'18 leed op bezoek bij koploper Rhode een zure 3-2 nederlaag in de tweede klasse H. Vlak voor tijd leidden de Overloners nog met 1-2. In de 89e minuut viel de 2-2 en diep in de blessuretijd trok Rhode de winst naar zich toe. SSS'18 nam op slag van rust de leiding door een treffer van Stan Venhuizen: 0-1. Na de pauze kwam Rhode sterk opzetten en al snel viel de 1-1. Uit een strafschop zette Koen Verlinden de Overloners weer op voorsprong maar de slotfase werd SSS'18 fataal.

Volharding pakt weer eens drie punten

Volharding won de thuiswedstrijd tegen TGG uit Den Bosch met 3-1 in de tweede klasse H. Kas van den Bosch opende na 36 minuten de score: 1-0. Vlak daarna kopte Tom Kessels ongelukkig in zijn eigen doel: 1-1. In de extra tijd van de eerste helft zette Rick Tissen de thuisclub weer op voorsprong: 2-1. Zes minuten later scoorde Tissen ook de 3-1. Het duel lag daarna geruime tijd stil omdat de arbiter geblesseerd was en niet verder kon. Marc Oudenhoven floot het restant uit.

Ysselsteyn geeft 3-0 voorsprong weg

Ysselsteyn leidde halverwege thuis met 3-0 tegen Merefeldia in de derde klasse C. Na rust speelde de arbiter een omstreden rol en moest Ysselsteyn de winst uit handen geven: 3-3. Paul Jeurissen kopte de 1-0 binnen. In dezelfde minuut scoorde Dennis Teunissen de 2-0. Gijs Dinghs bracht de stand op 3-0. Een kwartier na rust viel de 3-1. De arbiter kende ten onrechte een penalty toe vanwege vermeend hands: 3-2. Na de 3-3 kreeg Teunissen zijn tweede gele kaart en dus rood.

Oostrum wijst Resia terug

Koploper Oostrum won voor eigen publiek met 2-0 van hekkensluiter Resia in de vierde klasse E. In de 9e minuut brak Chris Wilschut, uit een voorzet van Bo Verrijth, de score open: 1-0. Resia brak soms gevaarlijk uit via Maik Michiels (ex-Venray). Een kwartier na rust werd een verre ingooi van Dennis Nohlmans doorgekopt door Kees Gommans naar Chris Wilschut die de 2-0 scoorde. De wedstrijd was daarmee beslist en Oostrum kreeg nog kansen om verder uit te lopen.

Leunen pakt zege tegen Hegelsom

Leunen deed goede zaken in de vierde klasse E door thuis met 2-0 te winnen van Hegelsom. In de blessuretijd van de eerste helft nam Leunen verdiend de leiding. Uit een voorzet van Pim Weijs scoorde Thomas Weijs de 1-0. Na de pauze werd Hegelsom, met de ingevallen Rik Linders (ex-Venray), wat sterker maar veel gevaar ontstond er niet voor Leunen. In de 83e minuut viel de beslissing toen Pim Weijs het meest alert reageerde na een hoekschop: 2-0.

Geen arbiter bij BVV'27-Holthees

De derby BVV'27-Holthees ging zondag niet door in de vijfde klasse E. 's Ochtends liet de KNVB weten dat de aangewezen arbiter Boulayounne zich had afgemeld en dat er geen vervanger beschikbaar was. BVV'27 en Holthees gingen met elkaar in conclaaf. Beide clubs stelden een eigen clubscheidsrechter voor, maar zowel BVV'27 als Holthees kon niet instemmen met de voorgedragen invalarbiter. Daardoor ging een streep door het duel.

Merselo en Lottum scoren niet

De subtoppers Merselo en Lottum kwamen niet tot scoren (0-0) in de vijfde klasse E. In het gelijkopgaande duel toonden beide ploegen veel inzet. Er kwamen kansen over en weer. Merselo-doelman Bram van Soest verrichtte enkele prima reddingen. Een kwartier voor tijd kreeg een Lottum-speler de directe rode kaart na een stevige overtreding op Camiel Kroonen. Merselo had in de zomerse warmte niet meer de kracht om nog een slotoffensief te ontketenen.

Vrije trappen nekken SV United

SV United leed thuis diep in de blessuretijd een 1-2 nederlaag tegen koploper Montagnards in de vijfde klasse E. Na een uur nam de thuisploeg de leiding door een prachtig schot in de kruising van Michal Kolodziejski: 1-0. Montagnards moest daarna komen. Uit een vrije trap vanaf dertig meter kwamen de bezoekers in de 77e minuut op 1-1. In de 93e minuut kreeg Montagnards opnieuw een vrije trap. Wederom ging United-keeper Bas Rademacher niet vrijuit waardoor de gelukkigste ploeg won: 1-2.

SVOC'01 gelijk tegen Kronenberg

SVOC'01 speelde onderin de vijfde klasse E thuis met 2-2 gelijk tegen Kronenberg. In de eerste helft hadden de tricolores het beste van het spel maar doelpunten bleven uit. Na een kwartier in de tweede helft nam Kronenberg een 0-1 voorsprong. Vlak daarna schoot Bart Jenneskens van dichtbij de 1-1 gelijkmaker binnen. Uit een vrije trap nam Kronenberg opnieuw de leiding. In de laatste minuut werd Rob Houwen neergelegd: strafschop. Danny Houwen schoot raak vanaf de stip: 2-2.

Sporting ST houdt voorsprong niet vast

Sporting ST verloor de thuiswedstrijd tegen Sambeek met 2-3 in de vijfde klasse E. Sporting startte slecht en keek na vijf minuten al tegen een 0-1 achterstand aan. In de 7e minuut stopte Sporting-doelman Bram Willems een penalty. Na rust herstelde Sporting ST zich van de zwakke eerste helft. Rik Miltenburg scoorde uit een hoekschop al snel de 1-1 gelijkmaker. Drie minuten later kopte Kevin Goldschmidt de 2-1 binnen. Sambeek kwam opzetten en trok alsnog de winst (2-3) naar zich toe.