Afbeelding

De Peelkorf niet naar topklasse

Sport Fotoalbums

De korfbalsters van De Peelkorf spelen ook volgend seizoen in de hoofdklasse.

Het derde en beslissende duel in de promotie/degradatiereeks met Prinses Irene ging woensdagavond in sporthal De Wetteling met 16-19 verloren. Eerder won De Peelkorf thuis met 12-11, waarna afgelopen zondag topklasser Prinses Irene het tweede duel met 14-10 won. In het derde deel van het drieluik hadden de gasten verschillende keren een voorsprong van enkele doelpunten, maar knokte de thuisploeg zich telkens knap langszij. De Peelkorf ging de rust in met een 9-8 voorsprong. In het tweede helft viel het doek voor de Ysselsteynse korfbalsters toen de gasten uitliepen naar een marge van zes: 12-18. In de slotfase kwam De Peelkorf nog wel terug tot 16-19, maar de tijd was te kort om het de tegenstander uit Nistelrode nog moeilijk te maken. De doelpunten van De Peelkorf kwamen op naam van Rachel van Meijel en Lisa Verlijsdonk (beiden 4x), Lieke Thomassen (foto) en Tina Janssen (beiden 3x), Marly van Asten en Linda Verlijsdonk. Fotos: Henk Lammen.