Raceway Venray, officiële thuishaven van Saloon Stockcars.
Raceway Venray, officiële thuishaven van Saloon Stockcars.

Raceway Venray officiële thuishaven Saloon Stockcars

Sport

Raceway Venray is benoemd tot officiële partner van de Engelse Saloon Stock Car Association (SSCA). Met deze benoeming wordt het Ysselsteynse circuit een van de Nederlandse thuishavens van deze klasse.

De Saloon Stockcar, een klasse die haar oorsprong kent in Engeland en daar voornamelijk te bewonderen is, was tot 2009 ook actief op het circuit van Raceway Venray. Na jaren van afwezigheid was de klasse in 2015 nog eenmaal te gast. In 2018 verschijnen de Saloon Stockcar-coureurs maar liefst drie keer aan de start op het circuit aan de Peelweg in Ysselsteyn, te weten tijdens de pinksterraces (21 mei), finaleraces (28 oktober) en kerstraces (26 december). Raceway Venray vormt samen met Speedway Emmen en NNO Ter Apel, twee andere Nederlandse oval circuits, de officiële Nederlandse thuishaven van deze klasse. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan een gezamenlijk kampioenschap.

Saloon Stockcars kenmerken zich door een stalen kooiconstructie passend binnen het originele chassis. Auto's van het type Ford Mondeo, Ford Sierra en Opel Vectra worden hiervoor ingezet. De Saloon Stockcar-klasse is een lowbudgetklasse. Waar bij de Stockcar F1 en F2 een duwtje gegeven mag worden bij het ingaan van de bocht om van positie te verbeteren, mag er bij de Saloon Stockcars ook contact zijn op de rechte stukken. Een ander groot verschil is dat de racewagens in deze klasse, net zoals de 2ltr. Hotrods, rechtsom rijden. 

Meer informatie is te vinden op de website: www.racewayvenray.com.

Uit de krant