De Venrayse sport in het nieuwe jaar treedt toe tot Venray Boeit. Foto: Rikus ten Brücke.
De Venrayse sport in het nieuwe jaar treedt toe tot Venray Boeit. Foto: Rikus ten Brücke.

Sport treedt toe tot Venray Bloeit

Sport

De Venrayse sport treedt per 1 januari 2018 toe tot Venray Bloeit, dat mensen en organisaties helpt bij het promoten van hun activiteiten in Venray. Dat werd tijdens het Peel en Maas TV Sportgala Venray in Zaal Zeven van Asteria bekendgemaakt.

Achter de schermen hebben vertegenwoordigers van de georganiseerde sport, de ongeorganiseerde sport, de commerciële sport, sport met een beperking en sportevenementen de handen ineengeslagen en zich als collectief aangesloten bij Venray Bloeit. Sport zal in de stuurgroep van Venray Bloeit worden vertegenwoordigd door Maurice Ambaum, voorzitter van Sportgala Venray en Stichting Wielerpromotie Venray. André Tonen, voorzitter van Stichting Venray Bloeit, toonde zich tijdens het sportgala verheugd over het initiatief van de Venrayse sport. "Ik ben blij dat sport nu ook is aangesloten. Venray Bloeit is van iedereen en voor iedereen in de gemeente Venray. Diverse organisaties, bedrijven, instellingen en inwoners werken erin samen. Immers, samen maken we Venray. Daar hoort sport zeker bij."

Maurice Ambaum vindt dat Venray meer gebruik zou moeten maken van zijn topsporters. "Venray heeft topsporters die over de hele wereld reizen. Zij zijn fantastische ambassadeurs van en voor Venray. Hopelijk kunnen we via Venray Bloeit hen ook een rol geven in de promotie van Venray." De vertegenwoordigers van de vijf verschillende sportdomeinen gaan de komende weken in gesprek met andere organisaties en verenigingen uit 'hun achterban' om een zo groot mogelijk sportcollectief te vormen. 

Uit de krant