Afbeelding

Ruime winst De Peelkorf, Oranje Wit, SVOC'01

Sport Fotoalbums

In de hoofdklasse bond De Peelkorf Klimroos uit Hoogeloon aan de zegekar. De gasten uit Ysselsteyn wonnen zondagmiddag met ruime cijfers: 10-20.

De Peelkorf begon goed aan de wedstrijd en nam meteen een 0-5 voorsprong. Bij de rust was het 5-9, waarna de thuisploeg in het begin van de tweede helft de marge terugbracht tot twee doelpunten verschil. De Peelkorf zette daarna aan en bouwde de voorsprong uit naar een veilige 7-13. In de slotfase werd de marge verder vergroot. Doelpunten De Peelkorf:  Linda Verlijsdonk (8), Tina Janssen (5), Marly van Asten (3), Rachèl van Meijel (2), Iris Swinkels en Loes van Dijck.

SVOC'01 won in de overgangsklasse B het uitduel met het Schijndelse Celeritas overtuigend: 6-21. De gasten hadden het beste van het spel en leidden halverwege de eenzijdige wedstrijd al met 3-10. In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. SVOC'01 drukte door en voerde de score op naar 3-16. Daarna was het een kwestie van de wedstrijd uitspelen. Doelpunten SVOC'01:  Linda Claessens (6), Rian Willems (5), Maartje Janssen (4), Marloes Cox (2), Inge Classens (2), Astrid Claessens en Elien Nabben.

Oranje Wit was in de overgangsklasse B veel te sterk voor DSV: 16-8. De Leunse ploeg begon scherp aan de wedstrijd en liep in de eerste helft uit naar een 11-4 voorsprong. Na de 8-0 ging DSV anders verdedigen, waardoor Oranje Wit in het vervolg van de wedstrijd moeilijker tot scoren kwam. De winst kwam echter nooit in gevaar. Doelpunten Oranje Wit: Maureen Drabbels (4), Aniek Drabbels (4), Janne Gellings (4), Dionne Drabbels (3) en Mandy Litjens (foto).

De korfbalsters van Merselo kwamen zondag niet in actie.