Wout Poels is genomineerd voor de titel Limburgs sportman van 2017.
Wout Poels is genomineerd voor de titel Limburgs sportman van 2017.

Nominatie Wout Poels voor Limburgs sportman

Sport

Wielrenner Wout Poels uit Blitterswijck  is in de categorie sportman genomineerd voor de Go for Gold Sportprijs Limburg.

Ook in 2017 worden de beste sporters van het jaar weer door de provincie Limburg onderscheiden. Op zondag 26 november maakte de vakjury per categorie de genomineerden bekend. Tot en met 9 december kan er op ze gestemd worden via de website sportprijslimburg.nl.

Nominaties:

Sporter met een beperking:

Laura de Vaan – handbiken
Nicole den Dulk – paradressuur
Sam Schroder – rolstoeltennis

Sportvrouw:

Demi Schuurs – tennis
Inge Jansen – schoonspringen
Lieke Martens – voetbal

Sportman:

Max Verstappen – autosport
Tom Dumoulin – wielrennen
Wout Poels – wielrennen

Sportploeg:

Holyoke – zitvolleybal
Lions – handbal
VVV Venlo – voetbal

Sporttalent:
Larissa Nusser – handbal
Minke Bisschops – atletiek
Perr Schuurs – voetbal

Sinds 2002 wordt er ook een Sport Award uitgereikt. De Sport Award is een prijs die wordt uitgereikt aan een Limburgse sportpersoonlijkheid als erkenning voor het totale sportoeuvre dan wel levenswerk als actief sporter, trainer, official of kaderlid. Eerdere winnaars hiervan zijn onder andere Frans Houben, Frans Körver, Guus Cantelberg, Jeu Sprengers, Wiel Coerver, Emiel Hendrix, Ada Kok, Pierre Zenden, Harm Kuipers, Sef Vergoossen, Bert van Marwijk, Gabri Rietbroek, Jan Mertens, Arnold Vanderlyde en Wim Ernes. Op maandagavond 18 december worden de prijzen uitgereikt in het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade. De avond wordt live uitgezonden door L1. De Provinciale Sportprijs Limburg is een gezamenlijk initiatief van de provincie Limburg, Gemeente Kerkrade, Huis voor de Sport Limburg, Topsport Limburg, L1 en De Limburger.

Uit de krant