Volleybal in de regio

Eerste winst volleybalsters ActiveRooy

De volleybalsters van ActiveRooy wonnen zaterdagavond hun eerste wedstrijd in de derde divisie B.

In sporthal De Wetteling werd Peelpush 3 met 3-2 verslagen. De eerste set ging naar de gasten (18-25), waarna ActiveRooy op gelijke hoogte kwam (25-14). Nadat Peelpush 3 opnieuw een voorsprong nam (20-25), toonde de thuisploeg veerkracht. In de vierde set (25-21) en de beslissende vijfde set (15-12) namen de Venrayse volleybalsters het initiatief en hielden de zege in eigen huis.

Verlies volleyballers ActiveRooy

De volleyballers van ActiveRooy verloren in de promotieklasse D van DKJO: 1-3.

In sporthal De Wetteling werd de geblesseerde Roel van Hooft als spelverdeler vervangen door Leon Jacobs. De thuisploeg moest daardoor zoeken naar het juiste aanvalsritme en verloor de eerste twee sets royaal (15-25 en 13-25). In de volgende sets waren de teams aan elkaar gewaagd en bracht de thuisploeg de stand terug tot 1-2 door de derde set te winnen: 25-23. Met dezelfde cijfers pakte DKJO de vierde set en de winst in de partij.

Set Up wint topper tegen Somas/Activia

De topper in de eerste divisie leverde een royale zege op voor koploper Set Up.

In sporthal 't Brugeind in Meerlo werd nummer twee Somas/Activia 4 met de maximale cijfers verslagen: 4-0. Een spannende eerste set werd door de thuisploeg nipt gewonnen: 27-25. In de daaropvolgende sets gaven beide ploegen weinig aan elkaar toe, maar bleef Set Up in de slotfase telkens aan de voordelige kant van de score: 25-21, 25-22 en 25-22.

Archieffoto Peel en Maas (Henk Lammen): Mirthe Brands won met Set Up de topper tegen Somas/Activia 4.