Voetbal in regio Venray

Sport Fotoalbums

Eerste winst voor Venray

Venray won de thuiswedstrijd tegen debutant Hoensbroek met 3-2 in de eerste klasse D. Jarno Peeters opende na 37 minuten de score: 1-0. Vlak daarna raakte een Hoensbroek-speler ernstig geblesseerd waardoor de rust eerder inging en de tweede helft vijf minuten langer duurde. Beide keren op aangeven van Wesley Deenen scoorde Dimitris Touratzidis tweemaal: 3-0. Hoensbroek scoorde in het slotkwartier nog twee keer (3-2) maar incasseerde ook twee rode kaarten.

SSS'18 gelijk tegen EVVC

SSS'18 speelde thuis met 1-1 gelijk tegen EVVC in de tweede klasse H. In de eerste helft kwamen de Overloners goed voor de dag maar een voorsprong bleef uit. In de 55e minuut werd Koen Voesten gehaakt binnen de zestien: strafschop. De tijdens de rust ingevallen Bas Joosten scoorde vanaf de stip: 1-0. Daarna drukte SSS'18 niet door. EVVC werd sterker en ook gevaarlijker. Een kwartier voor tijd viel de 1-1. In de lastige slotfase hield SSS'18 het gelijkspel vast.

Slechte beurt van Volharding

Het wisselvallige Volharding ging in en tegen Erp met 4-0 onderuit in de tweede klasse H. Tijdens de warming-up moest Mark Blenckers geblesseerd afhaken terwijl ook Joep Beurskens niet inzetbaar was. De thuisploeg uit Erp was vanaf het beginsignaal veel feller dan de Vierlingsbekers. Na een kwartier viel de 1-0 en voor rust liep Erp uit naar een veilige 3-0 voorsprong. Een kwartier voor tijd verscheen de 4-0 eindstand op het scorebord.

Royale zege voor Ysselsteyn

Ysselsteyn won thuis met liefst 6-1 van FCV in derde klasse C. De Ysselsteyners domineerden het duel volledig tussen de twee nieuwkomers. Gijs Dinghs scoorde na drie minuten de 1-0. De thuisploeg drukte door en Gijs Dinghs voltooide in de 24e minuut zijn hattrick: 3-0. Paul Jeurissen kopte de 4-0 binnen. Vlak na de pauze scoorden de Venlonaren tegen: 4-1. In de slotfase kwam FCV met tien man te staan en voerden Dennis Teunissen en Kevin van Meijel de score op naar 6-1.

Oostrum wint in matig duel

Oostrum won de uitwedstrijd tegen SVEB met 1-2 in de vierde klasse E. Het was een heel matig duel van beide ploegen. Na ruim een halfuur kwam de thuisploeg uit Broekhuizenvorst op voorsprong: 1-0. Na de thee kwam Oostrum beter voor de dag en was ook feller. In het slotkwartier trokken de rood-witten alsnog de winst naar zich toe. Uit een voorzet van Dennis Nohlmans kopte Kees Gommans raak: 1-1. Vijf minuten later scoorde Kees Gommans de winnende goal: 1-2.

Leunen onderuit in Meterik

Leunen leed op bezoek bij Meterik de eerste nederlaag (4-0) van dit seizoen in de vierde klasse E. Na een halfuur nam Meterik de leiding: 1-0. Vlak na rust kwam de thuisploeg op 2-0. In de 74e minuut bestrafte de arbiter een lichte overtreding van Leunen-keeper Sjoerd Goumans met een rode kaart en een strafschop. Dat was het breekpunt want Meterik benutte de penalty: 3-0. Tegen tien Leunenaren liep de thuisploeg verder uit naar 4-0.

BVV'27 wint in Sambeek

BVV'27 won op bezoek bij Sambeek verdiend met 1-4 in de vijfde klasse E. De Blitterswijckers openden sterk en na een kwartier scoorde Sil Arts de 0-1. Vijf minuten later verdubbelde Jimmy Lucassen de voorsprong: 0-2. Nog voor rust bracht Willem Karman de stand op 0-3. Een kwartier na de pauze was Willem Karman opnieuw trefzeker: 0-4. Een kwartier voor tijd kreeg Sambeek een strafschop na een overtreding van Kenny Poels. De thuisploeg scoorde vanaf de stip de 1-4.

Holthees klopt SVOC'01 in derby

Holthees won voor eigen publiek de derby tegen SVOC'01 met 4-1 in de vijfde klasse E. In de gelijkopgaande eerste helft vielen geen doelpunten. Dat veranderde al snel na rust toen Denny Loenen de 1-0 scoorde. Holthees ging door en Wilco Stiphout bracht de stand op 2-0. Even later was Stiphout wederom doeltreffend: 3-0. Nadat SVOC'01 via Luc Peeters iets terug kon doen (3-1) was het slotakkoord voor Kay Wijenberg die de eindstand op 4-1 bracht.

SV United benut kansen niet

SV United liet twee punten liggen in de uitwedstrijd tegen RKDSO (1-1) in de vijfde klasse E. SV United had een overwicht maar miste voor rust al drie goede kansen om de leiding te nemen. Ook na de pauze waren de bezoekers sterker. Tegen de verhouding in kwam RKDSO in de 70e minuut op voorsprong na slordig balverlies in de defensie: 1-0. Vijf minuten later viel de gelijkmaker na een mooie aanval. Het was de Poolse aanwinst Kacper Ciupa die de 1-1 binnenschoot.

Merselo kan niet winnen van Sporting ST

Het duel tussen koploper Merselo en hekkensluiter Sporting ST eindigde onbeslist (0-0) in de vijfde klasse E. Het was het eerste punt voor de thuisploeg terwijl het zwak spelende Merselo zijn eerste punten verspeelde. De bezoekers toonden te weinig inzet om het Sporting ST echt lastig te maken. Een kwartier voor tijd had Sporting ST zelfs kunnen winnen toen Jur Janssen een dikke kans kreeg. Doelman Bram van Soest was al geslagen maar Bas Philipsen haalde de bal nog voor de lijn weg.

Foto's Ysselsteyn-FCV: Henk Lammen.