Knap gelijkspel De Peelkorf, Merselo knokt zich terug

In de topklasse korfbal behaalde De Peelkorf een knap gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen het hoger geklasseerde DDW: 14-14.

In de eerste helft begon de thuisploeg sterk en stond via 6-2 bij rust met 10-6 voor. Na de pauze verdedigden de gasten anders en kwamen terug tot 12-12. In een spannende slotfase scoorden beide ploegen nog twee keer en deelden zo de punten. Voor De Peelkorf scoorden Marly van Asten, Lisa Verlijsdonk, Linda Verlijsdonk, Eline Claessens, Tina Janssen en Linda Verlijsdonk (allen 2x), Lieke Thomassen en Loes van Dijck.

Oranje Wit verloor in de hoofdklasse het thuisduel met ODC: 12-15. In een fysiek duel namen de gasten op sportpark 't Klaverblad voor rust een kleine voorsprong (6-8) en gaven die in de tweede helft niet meer weg. De doelpunten van Oranje Wit kwamen op naam van Aniek Drabbels (4x), Maureen Drabbels en Jessica Klaassens (beiden 2x), Janne Gellings, Nathalie Loenen, Dionne Drabbels en Steffie van Rooij.

In de overgangsklasse won SVOC'01 het uitduel tegen Flamingo's: 4-8. De basis voor de zege werd in de eerste helft gelegd. De gasten domineerden na een vroege voorsprong van Flamingo's en gingen met vier treffers voorsprong rusten: 3-7. In een mindere tweede helft wisten beide ploegen nog maar een keer te scoren. Marloes Cox en Elien Nabben scoorden beiden drie keer, terwijl Maartje Janssen en Linda Claessens een treffer voor hun rekening namen.

Merselo behaalde in de eerste klasse een fraaie uitzege bij HBSV: 8-9. In de eerste helft was er voor de thuisploeg geen vuiltje aan de lucht: 5-2. Na de pauze liep HBSV verder uit naar 7-2, maar verkeek zich vervolgens op de veerkracht van de gasten. Merselo knokte voor iedere bal en wist via fraaie combinaties de achterstand alsnog om te buigen in een overwinning. Angela Litjens scoorde vier keer. De overige treffers kwamen op naam van Aniek Martens (2x), Lisa Verhoeven, Fleur Claessens en Jacqueline van Meijel.