Leunen was zondag een maatje te groot voor SV United. Foto: Lotte Kamphuis. Foto: Lotte Kamphuis.

Bekervoetbal in regio Venray

Sport

Venray wint in slotfase

Het bekerduel Sparta'18-Venray zat lange tijd op slot. Pas in de laatste tien minuten wist Venray de winst naar zich toe te trekken: 0-2. De Sevenumse thuisploeg leunde sterk op de verdediging. Het matig spelende Venray was lange tijd niet in staat om de stugge defensie te ontrafelen. In de loop van de tweede helft sloeg de vermoeidheid steeds meer toe bij Sparta'18. In 80e minuut brak Dimitris Touratzidis de ban: 0-1. Vijf minuten later scoorde de Griekse spits ook de 0-2.

SSS'18 slaat vlak voor tijd toe

SSS'18 had het thuis lastig in het bekerduel met BSV Limburgia. Toch wonnen de Overloners met 2-1. De Zuid-Limburgers waren voor rust sterker maar SSS'18 hield stand. Vlak na de pauze werd Bas Joosten vastgehouden: penalty. Joosten schoot zelf raak vanaf de stip: 1-0. BSV Limburgia kwam op gelijke hoogte: 1-1. In de slotfase joegen de Zuid-Limburgers op de winst. Vlak voor tijd sloeg SSS'18 toe uit een counter. Invaller Thomas Botden scoorde de winnende goal: 2-1.

Volharding onderuit in Sittard

In een rommelige bekerwedstrijd met veel kansen over en weer verloor Volharding met 3-2 op bij bezoek bij Centrum Boys. De Sittardse thuisploeg nam al na twee minuten de leiding: 1-0. Tien minuten later benutte Marc van Rens een strafschop: 1-1. Volharding nam halverwege de eerste helft de leiding door opnieuw een treffer van Marc van Rens: 1-2. Vlak voor rust kwam de thuisploeg langszij: 2-2. Na een uur scoorde Centrum Boys de winnende treffer: 3-2.

Ysselsteyn blijft op 0-0 steken

Ysselsteyn en Liessel kwamen in het tweede pouleduel niet tot scoren: 0-0. Het was op sportpark De Vlies een wat gezapig en rommelig bekerpotje. Verdedigend stond de thuisploeg wel goed, De Ysselsteyners hoefden in de hele wedstrijd geen enkele kans weg te geven. Aanvallend kon de thuisclub te weinig uitrichten. Er kwamen wel enkele kansen maar de scherpte ontbrak voor het doel.

Leunen haalt uit bij SV United

Leunen won met verrassend en snel aanvalsspel met ruime cijfers (1-5) bij SV United. De thuisploeg opende de score door een doelpunt van Stef Kersten: 1-0. Guus Nelissen bracht de stand op 1-1 na een scrimmage uit een vrije trap. In de slotfase voor rust scoorde het ontketende Leunen driemaal via Stefan Jacobs, Frank Gielens en Thomas Weijs: 1-4. Net na de pauze bracht aanvoerder Thomas Litjens de stand op 1-5. Leunen bleef domineren maar scoorde niet meer.

BVV'27 bedwingt Milsbeek

Vijfdeklasser BVV'27 speelde thuis knap met 1-1 gelijk tegen het uit de derde klasse gedegradeerde Milsbeek. De geel-zwarten boden goede tegenstand maar konden niet voorkomen dat de bezoekers na twintig minuten de leiding namen: 0-1. BVV'27 bleven strijden voor een beter resultaat. Tien minuten voor tijd kwam de beloning. Met een prachtig afstandschot vanaf ruim twintig meter scoorde Jimmy Lucassen de 1-1 gelijkmaker.

Merselo houdt lang stand

Vijfdeklasser Merselo hield thuis lang stand tegen vierdeklasser SPV. Uiteindelijk verloren de geel-zwarten met 0-3. In de doelpuntloze eerste helft wist Merselo de tegenstander goed partij te geven. Er waren voor rust weinig kansen voor beide doelen. Na de pauze kreeg Merselo het conditioneel steeds lastiger. Halverwege de tweede helft kwam DSV op voorsprong: 0-1. Drie minuten later viel de 0-2. In de slotfase liepen de bezoekers uit Sint Anthonis uit naar 0-3.

SVOC'01 geeft voorsprong weg

SVOC'01 verloor thuis met 3-4 van SPV uit Vlierden. Halverwege leidden de tricolores nog met 3-1. De bezoekers kwamen op voorsprong: 0-1. In de laatste vier minuten voor rust sloeg SVOC'01 driemaal doeltreffend toe uit een snelle aanval. Danny Houwen scoorde de 1-1. Een minuut later zette Rob Houwen de thuisploeg op voorsprong: 2-1. Rik Kleeven zorgde op slag van rust voor de 3-1. Na de pauze scoorde SPV binnen een minuut tweemaal: 3-3. Vlak voor tijd viel nog de 3-4.

Sporting ST kansloos bij IVO

Vijfdeklasser Sporting ST had weinig in te brengen op bezoek bij derdeklasser IVO in Velden. De bezoekers ging met 6-0 onderuit. In het eerste kwart van de wedstrijd wist Sporting ST nog goede tegenstand te bieden. Nadat IVO in de 22e minuut op 1-0 kwam, was het verzet snel gebroken. Nog voor de pauze liep de thuisploeg uit naar 4-0. Marco Pennings loste na rust de geblesseerde keeper Bram Willems af. Al snel viel de 5-0. Na een uur verscheen de 6-0 eindstand op het scorebord.