Afbeelding

SVOC'01 in rouw

Sport

SVOC'01 greep zondag naast de titel in de vijfde G.

Op eigen veld kwamen de tricolores niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Astrantia. Heijen, dat voorafgaand aan het duel op gelijke hoogte stond met SVOC'01, won thuis met 3-1 van De Zwaluw en pakte daarmee de titel. "Dit is echt balen", aldus Maikel Wismans (foto), de 28-jarige routinier. "We hebben vandaag teveel kansen laten liggen. Als we na de snelle 1-0 ook 2-0 maken dan is de wedstrijd beslist." Wismans sloeg daarmee de spijker precies op zijn kop. Al na drie minuten legde scheidsrechter Es-Sayedi de bal na een handsbal in het strafschopgebied op de stip. Spits Danny Houwen schoot koel raak: 1-0. Voor rust kreeg de thuisploeg nog verschillende goede mogelijkheden om de score op te voeren, maar slaagde er niet in het duel voortijdig te beslissen. Ook in de tweede helft kreeg SVOC'01 volop kansen om de winst veilig te stellen. In de 64e minuut kreeg de ploeg van trainer Toon Bongers de rekening gepresenteerd. Na een aanval over rechts schoot Kay van Lier van dichtbij de 1-1 binnen. In de slotfase ging SVOC'01 op jacht naar de bevrijdende treffer, maar werd niet beloond. Als nummer twee van de ranglijst is SVOC'01 nu veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse. Foto Henk Lammen.