Jos van Gerven met Hamburg Panthers naar eliteronde | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Van links naar rechts: Frank Brands, Jos van Gerven en Bjorn van Haaren.
Van links naar rechts: Frank Brands, Jos van Gerven en Bjorn van Haaren.

Jos van Gerven met Hamburg Panthers naar eliteronde

  Sport

Zaalvoetbalcoach Jos van Gerven uit Venray heeft zaterdag met Hamburg Panthers de eliteronde bereikt van de Uefa futsalcup.

De ploeg van Van Gerven en zijn assistenten Frank Brands uit Overloon en Bjorn van Haaren uit Heerlen won de laatste wedstrijd, tegen de Zweedse kampioen IK Göteborg, in een bloedstollende slotfase, waarin Hamburg Panthers alle risico's nam en met een vliegende keeper speelde om de winst te forceren, in de allerlaatste seconde met 4-3 (1-0).

Hamburg Panthers moest van de Zweedse ploeg winnen om de volgende ronde te bereiken. Die wedstrijden, waarin de beste zestien teams van Europa tegen elkaar spelen, staan in november op het programma. De Duitse ploeg won eerder van gastheer Grand Pro Varna, de Bulgaarse kampioen (4-5), en verloor met 5-1 van Nikars Riga, de kampioen van Letland en de nummer tien van Europa. De beste twee ploegen kwalificeerden zich voor de volgende ronde. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten