Oranje Wit blijft hoofdklasser na korfbalthriller

Door een 8-8 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Klick'15 blijven de korfbalsters van Oranje Wit ook volgend seizoen hoofdklasser. Beide ploegen eindigden als derde in de hoofdklasse B, maar op basis van een beter onderling resultaat hebben de Leunse korfbalsters zich rechtstreeks gehandhaafd.

In Wilbertoord ging het tot 3-3 gelijk op. De thuisploeg liep vervolgens uit naar een 5-3 voorsprong bij rust. Na de pauze werd de marge zelfs drie (7-4) en leek Klick'15 de zege binnen te halen. De gasten toonden echter veerkracht en kwamen in een ware korfbalthriller twee minuten voor tijd op gelijke hoogte: 8-8. "We hebben de wedstrijd vervolgens super uitgespeeld. We zijn helemaal trots en blij dat we na zo'n spannende wedstrijd uiteindelijk derde zijn geworden", glunderde aanvoerster Aniek Drabbels na afloop. De treffers van Oranje Wit werden gescoord door Janne Gellings, Carlijn Bonants en Mandy Litjens (allen 2x), Kim Hendrix en Aniek Drabbels.