Volharding bekert verder

Sport

Volharding heeft de volgende bekerronde bereikt. De Vierlingsbeekse tweedeklasser won dinsdagavond  in Beek en Donk, na het nemen van strafschoppen, van eersteklasser Sparta'25. Na de reguliere speeltijd stond het 3-3. Volharding begon slecht aan de wedstrijd en keek halverwege tegen een 2-0 achterstand aan. Nadat een speler van Sparta'25 Volharding-verdediger Bram Jacobs in het zestienmetergebied neerlegde en hiervoor werd bestraft met een rode kaart en een penalty, keerde het duel in de tweede helft in het voordeel van de gasten. De strafschop werd benut door Vincent Buijssen, waarna Tim Brouwer de 2-2 gelijkmaker scoorde. Marvin Chirino leek de Vierlingsbeekse ploeg twintig minuten voor tijd naar de zege te schieten, maar in de slotminuten van het duel maakte de met tien man spelende thuisploeg toch nog de onverwachte gelijkmaker: 3-3. Volharding won de door het gelijkspel noodzakelijke penaltyreeks vervolgens met 5-4. Het bekerduel HVCH-Venray wordt gespeeld op zondag 22 december.